Natječaj traje od 27.10.2018. do 27.11.2018.

Koga tražimo?

Traže se studenti, nastavno i nenastavno osoblje Sveučilišta u Splitu, te srednjoškolci splitskih srednjih škola, zaljubljenici u fotografiju ili video umjetnost (profesionalci i/ili amateri) kojima je more inspiracija.

Što tražimo?

Radovi trebaju prikazivati morske običaje, kulturu, tradiciju ili morske aktivnosti. Tražimo fotografije, kratke video radove i ostale oblike umjetnosti, koje ističu bogatstvo života na moru, a koje naše društvo čini predivnim, intrigantnim i inspirirajućim mjestom. Potrebno je zabilježiti zanimljive detalje, kulturnu baštinu, tradiciju manjih mjesta usko vezanih uz more.

Važno je da radovi budu snimljeni na području Republike Hrvatske, a svaki autor/autorica može poslati do pet fotografije i/ili jedan video trajanja do 5 minuta.

Fotografije će biti printane u dimenzijama 50*70 cm a video uradci će se prikazivati putem projektora. Molimo sudionike da fotografije šalju u TIFF ili JPEG formatu najveće kvalitete i što veće rezolucije, a video radove u FullHD rezoluciji. Preferirani formati su MP4 i MOV.

Ako posjedujete stara obiteljska pisma, zapise, crtice ili bilo koji drugi pisani trag života uz more ili pomorce a kojeg ste voljni izložiti za vrijeme trajanja izložbe javite nam se na navedenu email adresu.

Kako se prijaviti?

Fotografije i video uradci se šalju isključivo putem online servisa za prijenos velikih datoteka ( WeTransfer, JumboMail i sl.) na email adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. U mailu obavezno navesti Ime i prezime autora/ice, naziv fotografije ili videa te koju srednju školu ili fakultet pohađate. Svaki autor suglasan je da njegove fotografije bez naknade mogu biti objavljene na izložbi, katalogu, pozivnicama, web stranicama, društvenim mrežama, te ostalim medijima u svrhu promocije ovog natječaja i organizatora natječaja.

Svaki autor je odgovoran da njegov prijavljeni materijalne krši ničija autorska prava, te prijavom na izložbu potvrđuje da je on autor poslanih radova.

Uz umjetnički rad možete dostaviti i kratki opis koji će biti priložen s izabranim radovima u galeriji.

Fotografije će biti izrađene u dimenzijama s bijelim okvirom debljine 5 mm.

Odabrane fotografije i video radovi bit će izloženi u Galeriji Vasko Lipovac od 17. prosinca 2018. do 15. siječnja 2019.

Rok za prijave na natječaj je do 27.11.2018.

Izložba je humanitarnog prodajnog karaktera te će fotografije za vrijeme izložbe biti prodane a novac prikupljen od prodaje će se donirati Skloništu za žene i djecu – žrtve obiteljskog nasilja pri Caritasu splitsko-dalmatinske nadbiskupije.

KALENDAR

Radovi se primaju zaključno sa 27.11.20018. u 23:59 na email Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Objava rezultata 10.12.2018.

Otvorenje izložbe i podjela nagrada 17.12.2018. u 12:00 h

Organizator i suradnici:

Udruga Invictus Mare

Sveučilište u Splitu

Pomorski fakultet u Splitu

Sveučilišni studentski Zbor

Sveučilišna knjižnica u Splitu

Sveučilišna galerija “Vasko Lipovac”

| s.Maneta Mijoč, dipl.theol., tajnica fakulteta | Natječaj | 8.11.2018 |

Pin It