3. i 4. svibnja održana je prva Teologijada na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, intelektualno - duhovni susret studenata na nacionalnoj i međunarodnoj razini u organizaciji Studentskog zbora Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Zagrebu. Tema vodilja ovogodišnje Teologijade "Identitet i poslanje teologa danas" granala se na šest raznovrsnih tema i izlagača među kojima je naša studentica 5. godine filozofsko - teološkog studija Tea Kuzek, održala izlaganje na temu "Zahtjev za razumijevanjem i iskustvom liturgije - poslanje teologa".

Obzirom na ograničen broj sudionika, naš fakultet predstavljalo je deset studenata koji su svojim aktivnim sudjelovanjem na Teologijadi opravdali sva očekivanja i kriterije izbora studenata - sudionika. Teologijadu su doživjeli kao svojevrsno buđenje svijesti mladih teologa i izvrsnu priliku za umrežavanje studenata teoloških fakulteta kako bi se stvarale nove zajedničke inicijative.

Iduće 2020. godine, Teologijadu će udomiti Katolički bogoslovni fakultet Đakovo i nadamo se skorom domaćinstvu u Splitu.

| Antonija Krokar | 9.5.2019 |

FOTOGALERIJA

 

Pin It