Studijski dan Katedre dogmatskog bogoslovlja

U srijedu, 18. siječnja 2023. u Velikoj dvorani KBF-a u Splitu održan je studijski dan Katedre dogmatskog bogoslovlja Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Splitu na temu: »Što je čovjek? (Ps 8,5). Putovanje kroz biblijsku antropologiju«

Izv. prof. dr. sc. don Marijo Volarević

Obavještavam sve nastavnike, studente i osoblje Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Splitu da će se u srijedu 30. studenog 2022. slaviti misa zadušnica te održati komemoracija u spomen preminulog izv. prof. dr.sc. don Marija Volarevića.

Program:

  • 12:00 sati — misa zadušnica (Kapela Centralnog bogoslovnog sjemeništa)
  • 12:45 sati — komemoracija (Velika dvorana KBF-a)

Izv. prof. dr. sc. Šimun Bilokapić, dekan KBF-a

KBF Split

Temeljem čanka 12. § 3. točka 12. Statuta Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Splitu, te u skladu s člankom 3. st. 2. točka a) Pravilnika o radu upravnih tijela KBF-a donosim sljedeću ODLUKU o korištenju dana slobodnog od fakultetskih obveza ("dekanov dan").

U subotu, 26. ožujka 2022., u 17 sati u kapeli Centralnog bogoslovnog sjemeništa održat će se misa zadušnica za pok. Dunju Vusio r. Škare, našu teologinju i pjesnikinju, koja nas je prerano napustila 25. veljače 2022.

Misu zadušnicu organiziraju njezini kolege s Filozofsko-teološkog studija, iz generacije 1999./2000.

Misu će predvoditi rektor sjemeništa lic. psych. Đuliano Trdić, dr. med., mag. theol. uz mogućnost koncelebracije kolega svećenika i profesora pa molimo sve profesore i kolege svećenike koji će doći da ponesu sa sobom misnice.

Tom prigodom organizirat će se i prikupljanje sredstava za pomoć Dunjinoj obitelji.

Kontakt osoba za prikupljanje novčane pomoći:

Ljubica Paškov

Mob. 095 803 6055

Sveučilište u Cadizu u Španjolskoj (SEA-EU alijansa) objavljuje ponudu mobilnosti za dolazno nastavno i nenastavno osoblje.

Više informacija za mobinost nastavnog osoblja (For Teaching STA) nalazi se na poveznici: https://internacional.uca.es/visiting-professors-2021-22/
Ponude mobilnosti za nenastavno osoblje (For Training STT) nalaze se na poveznici: https://internacional.uca.es/visiting-staff-2021-22/
Upute za one koji se zanimaju za prijavu nalaze se na poveznici: https://internacional.uca.es/programme-for-visiting-and-teaching-staff-at-the-university-of-cadiz-academic-year-21-22/

Katolički bogoslovni fakultet u Splitu u suradnji s Udrugom „Teofil“ poziva motivirane studente da se odazovu prilici da sudjeluju u kreiraju triju epizoda druge sezone tv emisije O tempora! koja se emitira na Laudato TV i dostupna je putem YouTube kanala.

ŠTO ĆEŠ NAUČITI?

  • kako pripremiti emisiju, što je to istraživačko novinarstvo u praksi, kako izraditi scenarij
  • odabir idealne lokacije za snimanje emisije, kako namjestiti kadar, postaviti gosta
  • osnove montaže
  • i druge male tajne uspješnog novinarstva

Sveučilište u Splitu u u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo SDŽ-a osiguralo je posebno testiranje bez naručivanja za studente i nastavnike Sveučilišta na Turskoj kuli svakim radnim danom te subotom od 8.30 do 9.30 uz papirnatu ili elektronički poslanu uputnicu liječnika obiteljske medicine. Također naglašavamo da je i adresa e-pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. aktivna za sve upite.

| Prof.dr.sc. Mladen Parlov, dekan | Obavijest |

Sedmi Regionalni studentski simpozij studenata društvenih i humanističkih znanosti ove godine održat će se 16. i 17. listopada u on-line obliku.

S ciljem buđenja svijesti o važnosti interdisciplinarnog istraživanja te pristupa znanstvenim problemima, kao i za podizanje cjelokupne kvalitete osobnog, društvenog, ali i znanstvenog života, ove godine tema će biti "Identitet: fenomen, koncept, analiza".