Mario Milovac Drevna igra, nova pravila

Udruga bivših studenata i prijatelja Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Splitu „Teofil“ poziva Vas na predstavljanje knjige: Mario Milovac Drevna igra, nova pravila

koje će se održati u petak, 16. lipnja 2023. u 20.00 sati u dvorani Franjevačkoga klerikata u Splitu (Put iza Nove bolnice 10 c, Split).

O knjizi će govori fra Domagoj Runje, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu, Bruno Petrušić, postdoktorand na Fakultetu društvenih znanosti na Angelicumu i Research Fellow akademije Franjine ekonomije i Mario Milovac, autor knjige. Predstavljanje će moderirati g. Stanko Stojić, a za glazbeni dio zadužen je VIS Chorus Angelicus.

Drevna igra, nova pravila znanstveno-popularno je djelo koje u pedesetak poglavlja esejistički, pitko i nepretenciozno, a opet vrlo misaono dotiče sve vrlo aktualne teme i prijepore vezane za odgoj, mlade, rod, spol i druge izazove pred kojima se roditelji, nastavnici i mi kao društvo nalazimo.

Izdvajamo iz recenzija:

„Autor u ovoj knjizi piše o promjenama u društvu, idejama i temama koje zaokupljaju generaciju u osjetljivome vremenu odrastanja, učenja i oblikovanja. O problematici roda, spola i međuljudskih odnosa govori iz teološke perspektive, s dozom ironije, uz brojne anegdotske priče iz svoga rada s mladima. Raspravlja s mnogim autorima koji su najvećim dijelom nepoznati mladima s kojima radi, a koji su izrazito utjecajni i prisutni u suvremenim raspravama. Ovakav bi pristup mogao biti i poticaj na ozbiljnije i dublje čitanje relevantne literature. Jezik je neposredan, jasan, ironičan, ponekad zaigran i naoko nepretenciozan.

Knjiga Drevna igra, nova pravila dobrodošla je kao pomoć mladima, njihovim roditeljima i nastavnicima pri razumijevanju i raspravama o vrlo aktualnim pitanjima spola, roda, odnosa, nesigurnosti i praksi u zapadnome svijetu.“

prof. dr. sc. Ante Vučković

„Autor donosi zanimljiv, nov pogled na aktualne teme pozivajući se jednako na suvremene kao i na klasične autore poput Tome Akvinskoga i Aristotela, a posebno na Bibliju kao nepresušan izvor nadahnuća i simbola koji nam mogu dati odgovore na suvremena pitanja o čovjeku i njegovu identitetu.“

doc. dr. sc. Domagoj Runje

O autoru:

Mario Milovac rođen je 1984. u Splitu. Diplomirao je teologiju s temom iz filozofije na Katoličkome bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu.

Gimnazijski je profesor vjeronauka i etike, suautor je udžbenika vjeronauka za drugi razred srednjih škola, autor metodičkih preporuka i predavač na županijskim stručnim vijećima. Iz te perspektive piše o promjenama u društvu, idejama i temama koje zaokupljaju generaciju u osjetljivom vremenu odrastanja, učenja i oblikovanja.

Kao predavač sudjeluje i na raznim javnim događajima, u emisijama i na tribinama vezanima uz teme kršćanske antropologije.

Suprug je i otac četvero djece, a uz brojne obiteljske i poslovne obveze istražuje i piše o suvremenim izazovima pred kojima se kršćanstvo danas nalazi.

Lidija Piskač, predsjednica Udruge Teofil

Radujemo se Vašem dolasku!

Pin It