Students’ CongreSS of Science and Sport in Split

Pozivamo studente da prijave sažetke za Students’ CongreSS of Science and Sport in Split (ST-CongreSS) koji se održava u Splitu od 8. do 10. svibnja 2024.

Rok za prijavu sažetaka je produžen do 12. travnja 2024. 

3. Zdravlje i blagostanje, 4. Kvalitetno obrazovanje, 9. Industrija, inovacije i gospodarski razvoj, 11. Održivi gradovi i zajednice, 16. Mir, pravda i snažne institucije, 17. Partnerstvom do ciljeva

Od 24. do 29. travnja 2023. održava se Festival znanosti Split 2023 koji i ove godine ima za cilj približiti znanost javnosti, informirati je o aktivnostima i rezultatima u području znanosti i umjetnosti, poboljšati javnu percepciju znanstvenika te motivirati mlade ljude za istraživanje i stjecanje novih znanja.

4. Kvalitetno obrazovanje, 10. Smanjenje nejednakosti

U sklopu globalne inicijative Tjedan otvorenog obrazovanja, koja se ove godine održava od 6. do 10. ožujka 2023. godine, obavještavamo Vas da Eden Digital Learning Europe organizira brojne webinare, s ciljem podizanja svijesti o važnosti besplatnog, dostupnog i otvorenog obrazovanja.

Više informacija dostupno je ovdje.

Agencija za znanost i visoko obrazovanje
4. Kvalitetno obrazovanje

Agencija za znanost i visoko obrazovanje brine o sustavu vanjskog vrednovanja kvalitete visokog obrazovanja i znanosti u Republici Hrvatskoj te provodi vrednovanja kvalitete u postupcima inicijalne akreditacije, reakreditacije, izvanrednog vrednovanja i tematskog vrednovanja visokog učilišta odnosno znanstvenog instituta.

Agencija poziva stoga znanstvenike i/ili nastavnike na visokim učilištima i studente da se uključe u naš rad kao članovi povjerenstava u postupcima vanjskih vrednovanja. Ukoliko želite postati član povjerenstva (ako ste student, znanstvenik i/ili nastavnik na visokom učilištu) ispunite obrazac za prijavu.

Sveučilište u Splitu
9. Industrija, inovacije i gospodarski razvoj

Sukladno akcijskom planu Sveučilišta u Splitu za 2023., u tijeku je mjerenje inovacijskog i poduzetničkog potencijala našeg Sveučilišta. Rezultati mjerenja poslužit će nam kao mjera trenutnog stanja, za planiranje budućih aktivnosti i kao priprema za prijavu novih projekata usmjerenih jačanju kapaciteta za inovacije i poduzetništvo. 

Anketu je moguće ispuniti na dva načina: 

  1. putem direktnog linka: https://limesurvey.srce.hr/695581?lang=hr
  2. pridruživanjem online pozivu u kojem će nakon kratke prezentacije ankete i metodologije i vođenog ispunjavanja ankete:

Potkategorije

Cilj održivog razvoja br. 4: Osigurati uključivo i kvalitetno obrazovanje te promovirati mogućnosti cjeloživotnog učenja.