3. Zdravlje i blagostanje, 4. Kvalitetno obrazovanje, 9. Industrija, inovacije i gospodarski razvoj, 11. Održivi gradovi i zajednice, 16. Mir, pravda i snažne institucije, 17. Partnerstvom do ciljeva
Festival znanosti Split 2023

Od 24. do 29. travnja 2023. održava se Festival znanosti Split 2023 koji i ove godine ima za cilj približiti znanost javnosti, informirati je o aktivnostima i rezultatima u području znanosti i umjetnosti, poboljšati javnu percepciju znanstvenika te motivirati mlade ljude za istraživanje i stjecanje novih znanja.

Tijekom šest dana trajanja, na različitim lokacijama kako u gradu Splitu, od Kampusa preko Peristila do Meja, ali i u Solinu, Sinju, Trilju, Kaštelima, Mosoru, Omišu… na kopnu i na moru, odvijat će se 196 različitih aktivnosti koje uključuju predavanja, radionice, prezentacije, izložbe, pokuse, tribine, okrugle stolove i još mnogo toga. Kao i uvijek, sve aktivnosti Festivala znanosti su za građane besplatne.

Ovogodišnja tema Festivala je „Priroda i društvo“, a uz angažman sastavnica Sveučilišta u Splitu u program su se uključili i muzeji, instituti, vrtići, osnovne i srednje škole, Nastavni zavod za javno zdravstvo, KBC Split te brojne udruge nudeći zaista raznovrstan program tijekom Festivala.

Detaljan program splitskog Festivala znanosti pogledajte u dokumentu u prilogu i pronađite neku aktivnost za sebe, a neke od njih će uskoro biti objavljene i na YouTube kanalu Sveučilišta u Splitu:https://www.youtube.com/channel/UCLYkpu0U3jJUbDf_jeNnP8A.

Pin It