SEA-EU Photo Contest

Sveučilište u Splitu zajedno s partnerima iz Alijanse Europskog sveučilišta mora, poziva vas da sudjelujete u Photo Contest natjecanju s temom „Art of movement“.
U natjecanju mogu sudjelovati i studenti i zaposlenici Sveučilišta. Svoje fotografije možete poslati u razdoblju od 15. travnja do 15. lipnja 2024. preko linka iz teksta natječaja.

Sveučilište u Gdansku

Online radionica na engleskom jeziku naziva "TRUTH IN SCIENCE", prvenstveno namijenjena doktorandima, održati će se online, 04. svibnja 2022 godine u 17:00 sati.

Za sudjelovanje na radionici nisu potrebni preduvjeti, ali je preporučena slijedeća literatura:

  1. J. Ladyman,Understanding Philosophy of Science, Routledge, New York 2002.
  2. Malcolm Williams,Science and Social Science. An Introduction, Routledge, London 2000.
  3. Ch. Taylor,Gadamer on the Human Sciences, [in:] R. J. Dostal (ed.), The Cambridge Companion to Gadamer, CUP, Cambridge 2002

Prijavu za trosatnu online radionicu koju će održati Dr. Artur Szutta (Institute of Philosophy, University of Gdansk) potrebno je poslati na email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


 

SEA-EU

U sklopu SEA-EU Further Training platforme, Sveučilište u Cádizu organizira online tečaj "Korištenje programa LaTex za pisanje znanstvenih radova" za nastavno i istraživačko osoblje SEA-EU članova. 

Tečaj će se održati 19. svibnja 2022. od 9:00 do 13:00 i 20. svibnja 2022. od 9:00 do 13:00 

Za sudjelovanje je potrebno prijaviti se sa svojim institucijskim emailom na ovoj poveznici. Rok za prijavu je 6. svibnja 2022. 

Više o programu LaTex možete pročitati i na službenim stranicama projekta.


 

U sklopu SEA-EU alijanse s provedbom započinje SEA-EU združena doktorska škola u koju se mogu uključiti doktorandi sa svih SEA-EU sveučilišta, koji žele steći dodatne transverzalne vještine.

Raspisuje se natječaj za besplatni online upis u sljedeće kolegije partnerskih SEA-EU sveučilišta:

Svima nam je u cilju učiniti naš planet i društvo održivim, a najbolji način je ako počnemo sami. Prijavite projektnu ideju vezanih za održivi život i razvoj na kampusu i učinite naš kampus boljim mjestom, zabavite se i osvojite odlične nagrade.

Nakon uspješno održana prva dva kruga virtualne mobilnosti, raspisuje se novi krug natječaja za prijavu za sudjelovanje u projektu virtualne mobilnosti u okviru projekta Europskog sveučilišta mora SEA-EU, stoga Vas molimo Vas da informaciju proslijedite nastavnicima na Vašim sastavnicama.

Ideja vodilja ovog projekta je povećanje broja digitalnih obrazovnih suradnji u okviru SEA-EU alijanse kako bi se povezali nastavnici koji pripadaju istim znanstvenim područjima. Cilj je projekta ponuditi studentima internacionalnu perspektivu koja će obogatiti njihov proces učenja. Namjera nam je u projekt virtualne mobilnosti uključiti samo studente preddiplomskih studija kako bi se osjetili dijelom alijanse Europskih Sveučilišta od samog početka procesa studiranja.

Prijaviti se može nastavnik iz bilo kojeg područja istraživanja, koji je spreman ponuditi minimalno četiri online lekcije na određenu temu, koja može i ne mora biti povezana s klasičnom nastavom.

U okviru SEA-EU projekta, Sveučilište u Splitu je ponovo otvorilo poziv nastvnicima za sudjelovanje u projektu virtualne mobilnosti. U trećem ciklusu ovog projekta, nastavnici ponovno imaju priliku surađivati s kolegama stručnjacima sa partnerskih SEA-EU Sveučilišta. Svoje online kratke kolegije u trajanju od minimalno četiri školska sata, nastavnici putem prijavnog obrasca prijavljuju SEA-EU projektnom uredu Sveučilišta u Splitu koji ih zatim objavljuje na zajedničkoj online platformi alijanse SEA-EU. Više na poveznici.

| Ured za međunarodnu suradnju |

Studentima, nastavnicima i administrativnom osoblju svih šest SEA-EU partnerskih Sveučilišta dostupna mobilna aplikacija SEA-EU around, razvijena na našem partnerskom Sveučilištu u Brestu.

Cilj je ove aplikacije kulturna i jezična razmjena među studentima, započinjanje suradnje među akademskim i neakademskim osobljem te pomoć pri ostvarivanju mobilnosti na partnerskim SEA-EU Sveučilištima. Aplikacija se može besplatno preuzeti na Google Play i Apple Store servisima, a za njeno korištenje potrebna je jedino službena e-mail adresa Sveučilišta ili sastavnice.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sea_eu.around

https://apps.apple.com/fr/app/sea-eu-around/id1543605955

SEA-EU around temelji se na uobičajenom principu uparivanja odgovarajućih profila te Vam predlaže nove prijatelje iz SEA-EU zajednice.

Tehničke specifikacije SEA-EU around mobilne aplikacije dostupne su na sljedećem linku: https://sea-eu.org/technical-informations-sea-eu-around/

Promotivni video aplikacije: https://youtu.be/ijokjJS3Ufc

Za sve dodatne informacije, posjetiti službenu stranicu SEA-EU alijanse https://sea-eu.org/

| Doc. dr. sc. Mihael Prović, SEA-EU koordinator |