Pozivaju se znanstvenice i znanstvenici da se prijave na javni poziv za izbor i imenovanje neovisnih stručnjaka za praćenje projekata Hrvatske zaklade za znanost (HRZZ).

Neovisni stručnjaci sudjeluju u praćenju napretka financiranih projekta, što uključuje evaluaciju provođenja projektnih aktivnosti, raspolaganja dodijeljenim financijskim sredstvima te poštivanja ugovornih obveza. Neovisni stručnjak također je zadužen za imenovanje vrednovatelja te donošenje preporuke o postupanju s projektom za Upravni odbor HRZZ-a temeljem provedenog vrednovanja. Zaduženja i obveze neovisnih stručnjaka pobliže su opisani u Priručniku  za praćenje financiranih projekata.

Kandidati za neovisne stručnjake trebaju biti znanstvenici s nacionalno značajnim i međunarodno priznatim dostignućima u pojedinom znanstvenom području. Prednost imaju kandidati koji imaju iskustvo s vođenjem međunarodnih i domaćih kompetitivnih projekata.

Mandat neovisnog stručnjaka traje do njegovog razrješenja (na zahtjev ili temeljem prijedloga Upravnog odbora). Imenovani neovisni stručnjaci za vrijeme trajanja mandata mogu voditi te sudjelovati u projektima HRZZ-a i prijaviti projektne prijedloge te sudjelovati u projektnim prijavama, ali se tada izuzimaju iz praćenja tog projekta. Pravilnikom o sprječavanju sukoba interesa u postupku vrednovanja pobliže je definirano postupanje u slučaju mogućeg i utvrđenog sukoba interesa.

Neovisni stručnjaci ne mogu biti čelnici visokih učilišta ili ravnatelji znanstvenih instituta kao niti osobe na čelnim funkcijama institucija u sustavu znanosti i visokog obrazovanja.

Neovisni stručnjaci s Hrvatskom zakladom za znanost sklapaju ugovor o djelu, a za svoj rad primaju naknadu.

Rok za prijavu je 3 tjedna od dana objave ovog javnog poziva, odnosno zaključno do 15. listopada 2021. godine. Životopis kandidata u Europass formatu na hrvatskom jeziku potrebno je poslati na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Zainteresirane kandidate molimo da se s eventualnim pitanjima obrate na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na tel. 01/2356-600.

Više informacija na poveznici: https://hrzz.hr/javni-poziv-za-izbor-i-imenovanje-neovisnih-strucnjaka-za-pracenje-projekata/

Pin It