Na temelju članka 12. Statuta KBF-a, sukladno Odluci FV-a donesenej na Prvoj redovito.i sjednici Fakultetskog vijeća Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Splitu ak. god. 2018./2019., održanoj 11. listopada 2018., pod točkom 3.10., sazivam 1. izvanrednu sjednicu Fakultetskog vijeća u ak. god. 2018./2019., koja će se održati elektroničkim putem zbog žurnosti predmeta upis prijavljenih kandidata na Poslijediplomski doktorski studij na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu, a da im se to omogući potrebna je izmjena čl. 18. Pravilnika PDS-a.

Prijedlog Dnevnog reda:

1. Izmjena čl. 18. Pravilnika PDS-a.

Povjerenstvo PDS-a je, 16. listopada 2018., održalo elektronsku žiedilicu o promjeiii čl. 18. Pravilnika PDS-a, sukladno Odluci FV-a donesene na Prvqi redovitoj sjednici FV-a, održane I l. listopada 2018.

Čl. 18. Pravilnika PDS-a sada glasi: ”Ako se prijave barem tri studenta koja ispunjavaju uvjete upisa, Fakultetsko vijeće donosi odluku o održavanju studija s popisom primljenih kandidata”.

Prijedlog Povjerenstva PDS-a, jednoglasno donesen na sjednici od 16. listopada, za izmjenu čl. 18. glasi: "Na temelju prijave kandidata koji ispunjaju uvjete upisa, Fakultetsko vijeće donosi odluku o izvođenju studija”.

Tumačenje pravne službe KBF-a o izmjeni čl. 18. u Pravilniku PDS-a: Ovom fołmulacijom omogućuje se izvodenje studija i s manje od tri kandidata, čak i s jednim, ako je to u interesu našega Fakulteta. Istodobno, ako je, primjerice, samo jedan kandidat, a Fakultetu zbog, primjerice, financijskih razloga, nije u interesu da te godine bude studij, tada se on i ne mora izvoditi te ak. godine.

Predlažem da se Fakultetsko vijeće putem elektronske sjednice očituje o izmjeni č]. 18. Pravilnika Poslijediplomskog doktorskog studija na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu. Molimo vas da nam najkasnije do 22. listopada 2018. godine do 14:00 sati elektroničkim putem na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. iskažete svoje. glasovauie ZA (PROTIV, SUZDRŽAN) donošenje predmetne Odluke.

Izv. prof. dr. sc. Alojzije Čondić, dekan

Pin It