Sveučilište u Splitu

Sveučilište u Splitu je izradilo Nacrt prijedloga Pravilnika o postupku prijave, ocjene i obrane doktorskog rada ili izrade, izvedbe i prikazivanja umjetničkog rada. Sveučilište u Splitu će u okviru procedure donošenja ovog općeg akta, imajući namjeru istaknuti zajedničku suradnju i odgovornost svih subjekata na Sveučilištu u Splitu, uključujući i njegove sastavnice, provesti savjetovanje o Nacrtu prijedloga ovog Pravilnika, tijekom kojeg će nacrt Pravilnika biti dostupan sudionicima savjetovanja na mrežnoj stranici Sveučilišta u Splitu. Savjetovanje se provodi od 22. svibnja 2023. do uključivo sa 2. lipnja 2023. godine.

Prijedloge, primjedbe i komentare na Nacrt prijedloga Pravilnika o postupku prijave, ocjene i obrane doktorskog rada ili izrade, izvedbe i prikazivanja umjetničkog rada dostavljaju se najkasnije do isteka gore naznačenog roka na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Subjekti na Sveučilištu u Splitu i njegovim sastavnicama se u savjetovanje uključuju javno, imenom i prezimenom (ako su fizičke osobe) ili nazivom ustanove (ako su pravne osobe) očitovanjima koja se daju putem e-adresa s domenom Sveučilišta u Splitu, sastavnice ili ustanove koja djeluje u sastavu Sveučilišta u Splitu (primjerice @unist.hr, @efst.hr, @scst.hr, @svskt.hr), a ovisno o tome kojemu subjektu sudionik u raspravi pripada.

Očitovanja sudionika u postupku savjetovanja moraju biti jasna, precizna, sažeta, konkretna i moraju kumulativno sadržavati:

  1. preciznu naznaku odredbe nacrta prijedloga općeg akta na koje se ono odnosi (članak, stavak, točka),
  2. precizno objašnjenje s obrazloženjem zbog kojeg se traži prilagodba, izmjena, dopuna, brisanje, premještanje i slično konkretne odredbe, 
  3. prijedlog normativnog izričaja čitave predmetne odredbe kako bi ona trebala glasiti prema shvaćanju sudionika savjetovanja. 

Sveučilište u Splitu će na Intranetu svoje mrežne stranice na odgovarajući način objaviti sažeto objedinjeno obrazloženje na sva očitovanja sudionika u postupku savjetovanja.

Unaprijed Vam zahvaljujemo na dostavljenim očitovanjima i pridržavanju danih uputa u provedbi ovog postupka savjetovanja.

Izv. prof. dr. sc. Šimun Bilokapić, dekan

Pin It