Prvo okupljanje ALUMNIJA

Na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu u petak, 30. lipnja 2023. po prvi je put održano okupljanje svih bivših studenata Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Splitu koji su diplomirali, magistrirali i doktorirali na KBF-u od njegova osnutka 1999. do danas.

Susret je započeo u studentskoj kapeli misnim slavljem koje je predslavio fra Domagoj Runje, profesor na KBF-u i član upravnoga vijeća udruge Teofil.

Susretu su prisustvovali i generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije don Franjo Frankopan Velić te predstojnica Katehetskog ureda prof. dr. sc. Jadranka Garmaz.

Svečano obilježavanje 5., 10., 15. i 20. obljetnice promocije održano je u dvorani fakulteta. Tom se prilikom bivšim studentima obratio dekan fakulteta izv. prof. dr. sc. fra Šimun Bilokapić. Naglasio je važnost održavanja suradnje bivših studenata i fakulteta, njihove alma mater, mati hraniteljice kazavši da su im vrata fakulteta uvijek otvorena. Dekan je izrazio zadovoljstvo odazivom i organiziranjem prvoga ovakvog okupljanja te želju da se ovakvi susreti postanu tradicija.

Okupljenima se obratila i predsjednica Udruge Teofil, magistra teologije Lidija Piskač koja je upoznala alumne s radom udruge i aktualnim projektima. Udruga je aktivna na pastoralnom, akademskom i duhovnom području i svojim djelovanjem nastoji odgovoriti na potrebe bivših studenata, podržati njihov daljnji razvoj i potaknuti ih na davanje doprinosa široj zajednici.

Uslijedila je prozivka generacija koje ove godine obilježavaju 5., 10., 15. i 20. obljetnicu promocije na KBF-u. Tom im je prigodom dekan uručio prigodne poklone i uspomene na ovo svečano okupljanje.

Susret bivših studenata završen je zajedničkom zakuskom i ugodnim druženjem ispunjenim evociranjem uspomena iz studentskih dana.

Tekst i slike: Lidija Piskač
FOTOGALERIJA: 

Pin It