4. Kvalitetno obrazovanje
Marie Skłodowska-Curie Actions

Agencija za mobilnost i programe EU, s ciljem informiranja i motiviranja budućih mentora, organizira online informativni dan Mentorstvo u projektima MSCA Poslijedoktorskih stipendija koji će se održati u petak 24. ožujka 2023. godine, od 10:00 do 13:30 sati putem Zoom platforme. Dostupan je preliminarni program informativnog dana. 

Cilj informativnog dana je predstaviti ulogu mentora kroz cijeli ciklus Poslijedoktorskih stipendija, od uloge mentora i istraživačkog tima u postupku pisanja projektnog prijedloga, do prijave te njihove provedbe. Također će biti predstavljen i primjer dobre prakse, dr.sc. Jelene Godrijan s Instituta Ruđer Bošković kao i MSCA Smjernice za mentorstvo, obveze i prava istraživača i mentora tijekom provede projekta, EURAXESS alati za razvoj karijere te ostale mogućnosti povezivanja mentora s potencijalnim dolaznim istraživačima. Na kraju, sudionici će se upoznati s mogućnosti financiranja aktivnosti umrežavanja i pripreme projekta putem mjera za jačanje nacionalnog sudjelovanja u programima EU Ministarstva znanosti i obrazovanja. 

Informativni dan prvenstveno je namijenjen znanstvenim suradnicima na hrvatskim znanstvenim organizacijama (javnim i privatnim), MSCA alumni iskusnim znanstvenicima, znanstvenicima koji su nastavili svoju karijeru u Hrvatskoj putem programa Znanstvenik povratnik, a koji razmišljaju o ugošćavanju poslijedoktoranada (mladih znanstvenih suradnika) u svojim istraživačkim timovima.

Sudjelovanje na informativnom danu je besplatno, a prijava je moguća putem sljedeće poveznice (pod događanje potrebno je odabrati Informativni dan Mentorstvo u projektima MSCA Poslijedoktorskih stipendija).

Prijave su otvorene do 21. ožujka 2023. godine. Poveznica na Zoom platformu sudionicima će biti dostavljena naknadno, nakon zatvaranja registracija. 

Pin It