Gostujuća Erasmus+ mobilnost s KBF-a Sarajevo

U okviru Erasmus+ programa mobilnosti i projekta suradnje s partnerskim zemljama izvan EU-a (KA171), na KBF-u u Splitu je od 20.–24. ožujka 2023., unutar programa stručnog osposobljavanja administrativnih djelatnika, boravio Mario Jurišić, dipl. theol., iz Ureda za kvalitetu Katoličkoga bogoslovnoga fakulteta Sveučilišta u Sarajevu.

Program osposobljavanja proveo je Ured za međunarodnu suradnju KBF-a u Splitu, a obuhvaćao je različite aspekte djelatnosti i drugih fakultetskih službi: za doktorske studije, računalni ured, za znanstveno-istraživačke projekte, fakultetsku knjižnicu, izdavačke službe, cjeloživotno obrazovanje itd., budući da je g. Jurišić, osim službenika za kvalitetu, na KBF-u Sarajevo odgovoran i za niz drugih djelatnosti poput međunarodne suradnje, studentske administracije, izdavaštva, uređivanja web stranica i dr.

Program osposobljavanja osim pregleda rada Fakulteta, obuhvatio je obilazak rektorata, tj. djelatnika iz Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Splitu, sveučilišni kampus i sveučilišnu knjižnicu.

U četvrtak, 22. ožujka, primio ga je prodekan za znanost prof. dr. sc. Ivan Bodrožić te se održao sastanak na temu aktualnih projekata na KBF-u, mogućnosti suradnje dvaju fakulteta na simpozijima i doktorskim studijima.

U sklopu terenskog obilaska i upoznavanja kulturno-povijesnih znamenitosti Grada Splita i okolice, posjećene su crkva Gospe od Zdravlja i Sv. Frane na Obali, stara gradska jezgra i Dioklecijanova palača, te zapadna obala. U petak, 24. ožujka, organiziran je cjelodnevni izlet u Svetište Gospe Sinjske, obilazak tvrđave Kamičak, te posjet reprezentativnom muzeju Sinjske alke.

Od sklapanja trogodišnjeg bilateralnog sporazuma s KBF-om Sarajevo i njemu pridruženog Teološko-katehetskog instituta u Mostaru 2020., ostvareno je više mobilnosti i izmjena djelatnika s navedenih institucija – nastavnog i administrativnog osoblja te studenata – zbog čega je projekt ove međusobne suradnje u potpunosti realiziran i produžen na novo projektno razdoblje do 2025. g.

FOTOGALERIJA

Pin It