Ljetna škola teologije Dubrovnik 2021

Dubrovačka biskupija ovoga ljeta, od 18. do 24. srpnja 2021., organizira Ljetnu školu teologije pod naslovom „(A)politična vjera: kršćani u političkom prostoru“, za studente treće, četvrte i pete godine studija teologije. Motiv za odabir ovogodišnje teme je činjenica da smo svjedoci čestog (zlo)upotrebljavanja vjere i religije u političke svrhe, kao i (zlo)upotrebe politike u vjerske i religiozne svrhe. Tema je svojevrstan nastavak prošle (prve) Ljetne škole teologije u Dubrovniku 2019. godine kada je 40-ak studentica i studenata promišljalo o ulozi teologije u pluralnom društvu.

Nakana Ljetne škole teologije nije javna rasprava, već unutarteološki dijalog, kako bi se sudionici mogli susresti s različitim mišljenjima te intenzivno promišljati o svim dimenzijama crkvenoga, vjerničkog i teološkoga govora u suvremenim društvima.

Na ljetnoj školi ukupno će sudjelovati 40 studentica i studenata. Planirani program  održavat će se u skladu s epidemiološkim mjerama koje budu na snazi u to vrijeme.  Svim studentima osigurani su besplatan smještaj i hrana. Za prijavu je potrebno do  31. svibnja 2021. godine ispuniti obrazac koji se nalazi na poveznici theologia‐ragusina.hr/prijave.

| Prof.dr.sc. Mladen Parlov, dekan | Poziv studentima i program ljetne škole | Plakat

 

Pin It