Predstavljanje knjige

Hrvatsko katoličko sveučilište i Centar Don Frane Bulić pozivaju Vas na predstavljanje knbjige Alme Tee Rugelj i Josipa Dukića: USTAŠE. HRVATSKI REVOLUCIONARI U ITALIJI (1931.-1941.) DOKUMENTI, 1.

Predstavljanje će se održati na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, Ilica 242 u Zagrebu, u dvorani "Blaženi Alojzije kard. Stepinac" u četvrtak 30. lipnja 2022. u 12 sati.

Knjiga sadrži 125 novih dokumenata, 103 na talijanskom, 22 na hrvatskom jeziku, o ustašama – hrvatskim revolucionarima, koji su s Antom Pavelićem boravili u Italiji od 1931. do 1941. godine. Riječ je o nešto više od 500 pripadnika Ustaše – hrvatske revolucionarne organizacije (UHRO). Što se događalo s ustašama u talijanskim logorima, zatim na Liparima, Stromboliju i Sardiniji te u kakvim su okolnostima oni živjeli, najbolje pokazuju dokumenti koji su u ovoj knjizi objavljeni. Svi talijanski dokumenti (103) su prevedeni na hrvatski jezik. Na talijanski su još s hrvatskog prevedeni uvodni dio knjige i povijest istraživanja teme, kako bi knjiga bila dostupna i talijanskim čitateljima. 

Izv. prof. dr. sc. Josip Dukić

Pin It