U četvrtak, 28. travnja 2016., u novoj zgradi Medicinskog fakulteta u Splitu, održana je 52. promocija doktora znanosti Sveučilišta u Splitu na kojoj su po prvi puta promovirani i doktori znanosti s poslijediplomskih sveučilišnih doktorskih studija Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Splitu. Na svečanoj promociji uručeno je 65 diploma a promovirani su pristupnici koji su doktorsku disertaciju, osim KBF-a, obranili na slijedećim fakultetima: Ekonomski fakultet, Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Filozofski fakultet, Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije, Kemijsko-tehnološki fakultet, Kineziološki fakultet, Medicinski fakultet i Sveučilišni odjel za studije mora.

Pristupnicima su čestitali prof. dr. sc. Srećko Tomas, pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta, Helena Bandalović, zamjenica pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Splitsko-dalmatinske županije te dr. sc. Igor Baković, savjetnik gradonačelnika Splita za znanost i kulturu. Doktorandima se obratio i rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Šimun Anđelinović koji je izrazio zadovoljstvo činjenicom da Sveučilište stvara vrhunsko znanje i znanstvenike te ih je pozvao da ostanu u svojoj zemlji i doprinose njezinom razvoju. Potom je uslijedila zajednička prisega pristupnika i svečana promocija diploma koju su najavljivali dekani pojedinih sastavnica a uručivao ih je Rektor. Dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta izv. prof. dr. sc. Anđelko Domazet, pri uručivanju diploma pristupnicima s KBF-a, u svome obraćanju podijelio je radost jer se radi o povijesnom trenutku za KBF budući da su dva doktorska studija Fakulteta dobila svoje prve doktore znanosti.

Prvi promovirani kandidat s KBF-a, dr. sc. Miroslav Modrić, redovnik Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, doktorat znanosti iz humanističkog područja na polju teologije stekao je na PDS-u Povijest teologije i kršćanskih institucija s temom „Provincija Presvetog Otkupitelja i kustodija Svete Zemlje“. Rad je napisao pod mentorstvom prof. dr. sc. Josipa Vrandečića s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu i sumentorstvom prof. dr. sc. Ante Vučkovića, a obranio ga je 14. travnja 2015. pred ispitnim povjerenstvom u sastavu: doc. dr. sc. Josip Dukić, predsjednik, prof. dr. sc. Josip Vrandečić, prof. dr. sc. Ante Vučković, prof. dr. sc. Mladen Parlov i izv. prof. dr. sc. Marko Trogrlić. Drugi promovirani kandidat dr. sc. Jure Strujić, svećenik Splitsko-makarske nadbiskupije, doktorat znanosti iz humanističkog područja na polju teologije stekao je na PDS-u Kršćanstvo i suvremena kultura, s temom „Evangelizacijsko poslanje Crkve i novi oblici komunikacije“. Mentor rada je prof. dr. sc. Ante Mateljan, a obranio ga je 9. rujna 2015. pred ispitnim povjerenstvom u sastavu: izv. prof. dr. sc. Anđelko Domazet, predsjednik, prof. dr. sc. Ante Mateljan, izv. prof. dr. sc. Jerko Valković.

U glazbenom dijelu programa sudjelovali su mladi glazbenici Umjetničke akademije u Splitu iz ansambla za suvremenu glazbu S/UMAS koji su izveli komade Franka Zappe Echidna's Art of You i Peaches en regali. Nakon toga uslijedilo je zajedničko fotografiranje i svečani domjenak za sudionike svečanosti.

Ana Peroš, tajništvo poslijediplomskih studija | 2.5.2016 |

FOTOGALERIJA

Pin It