U suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Split, Sveučilište pokrenulo je humanitarnu akciju prikupljanja prehrambenih proizvoda te higijenskih potrepština za odrasle i djecu pod nazivom; Pomoć za raseljene osobe iz Ukrajine.

Sakupljanje humanitarne pomoći kreće 21. ožujka i traje do 25. ožujka 2022., a kutije za potrebne artikle postavljene su na ulazu u zgradu Fakulteta (kod porte) te u kafeteriji u zgradi „B“.

Pozivamo djelatnike, studente i prijatelje našeg Fakulteta da ne propuste pomoći ljudima kojima je pomoć sada neophodna.

Prikupljena humanitarna pomoć namijenjena je ukrajinskim prognanicima koji su privremeni dom pronašli u Republici Hrvatskoj.

Lista potrebnih proizvoda

PREHRAMBENI PAKET: brašno, ulje, riža, šećer, kuhinjska sol, tjestenina, juha u vrećici, riblje konzerve, mesne konzerve, marmelada.

HIGIJENSKI PAKET: Sapun za ruke, gel za tuširanje, šampon za kosu, pasta za zube, četkica za zube, brijač jednokratni 5/1, higijenski ulošci 10/1

DJEČJI PAKET: pelene 42/1, krema za djecu, šampon za djecu, dječja pasta za zube, hrana za bebe (kašica), žitne kašice / pahuljice 500 g, higijenske vlažne maramice.

Također, pomoć je moguće donirati i u novčanom obliku. Plan je da se novčana sredstva prikupe u tajništvu Fakulteta (radnim danom do petka 25. ožujka 2022. od 7:30-15:30h) nakon čega će se u visini prikupljenog iznosa kupiti određena količina navedenih potrepština.

Pin It