Miro Gavran

Splitsko sveučilište ugošćava najizvođenijeg suvremenog hrvatskog autora

Sveučilište u Splitu poziva Vas na književni susret s književnikom Mirom Gavranom, predsjednikom Matice hrvatske koji će se održati 10. prosinca 2021. godine u 19 sati u Sveučilišnoj galeriji, Ruđera Boškovića 31. Split. Gavranova djela prevedena na više od četrdeset jezika. Najizvođeniji je suvremeni hrvatski autor čiji su kazališni komadi ostvarili preko četiristo kazališnih premijera u zemlji i inozemstvu.

Ovom prilikom studentima Sveučilišta i splitskoj publici, Miro Gavran predstaviti će svoja dva recentna izdanja – roman inspiriran Marulićevom Juditom „Judita“ (2021., Mozaik knjiga) i „Odabrane drame – 2001.-2021.“ (2021., Mozaik knjiga).

Ulomak iz romana „Judita“ interpretirat će kazališna, filmska i televizijska glumica Mladena Gavran.

Na susretu će se razgovarati o temama iz njegova djela, društvenom i egzistencijalnom okviru njegove naracije i inspiracije, napose o ženskim likovima o kojima progovara u svom djelu. Također, biti će riječi o aktualnom stanju suvremene hrvatske književnosti, izdavaštva, mogućnostima i perspektivama mladih autora, položaju (hrvatske) umjetnosti pisane riječi, književnoj teoriji u europskom kontekstu. (suvremenom) svijetu te o drugim pitanjima od mogućeg interesa publike.

Pozivamo sve zainteresirane ljubitelje književnosti da dođu uživati u jednoj iznimnoj adventskoj večeri s Mirom Gavranom.

Susret s književnikom nastao je u suradnji s Alumni Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, a program će moderirati Anđela Boljat.

Događaj će biti održan uz poštivanje aktualnih epidemioloških mjera.

| Ivana Papac, dipl. iur. |

Pin It