Dragi studenti, nastavnici i zaposlenici KBF-a!

Pandemija koronavirusa dovela je u krizu mnoge vrijednosti koje smo do jučer uzimali zdravo za gotovo i na kojima smo temeljili svoj svakodnevni život. Nastupilo je razdoblje straha i nesigurnosti. Ne samo da vrlo malo znamo o samom virusu nego ni o tome što nas čeka u vremenu koje je pred nama. Brojna pitanja nameću se sama od sebe. Hoće li biti bolje ili gore? Hoće li pronađena cjepiva i lijekovi biti učinkoviti, odnosno hoće li imati negativne učinke po ljudsko zdravlje? Hoće li virus mutirati tako da će biti potrebna nova cjepiva, odnosno koliko će vremena biti potrebno za pronaći djelotvorno cjepivo ili djelotvorni lijek?

U ovom vremenu nesigurnosti i straha kako su nam potrebne i kako su dobrodošle riječi koje u božićnoj noći anđeo donosi pastirima: „Ne bojte se! Evo, javljam vam blagovijest, veliku radost za sav narod! Danas vam se u gradu Davidovu rodio Spasitelj – Krist Gospodin“ (Lk 2,12).

U božićnoj noći, koja će ove godine biti obilježena i proslavljena jako skromno, svjetlo Radosne vijesti može raspršiti tmine naše nesigurnosti i straha. Radosna vijest nam poručuje kako se nama rodio Spasitelj – Krist Gospodin; poručuje nam kako nas Bog nije napustio, kako se u svome Sinu prigiba nam nama te kako nam svojom nazočnošću želi dati nadu u bolje sutra.

Stoga, radujemo se! Usprkos pandemiji te strahu koji izaziva radujemo se jer nas Bog ljubi, jer želi ući u stvarnost naših života, ne kako bi s nama dijelio naše brige i strahove nego kako bi nam darovao nadu u pobjedu dobra nad zlom, svjetla nad tamom, ljubavi nad mržnjom.

Svima vam od srca želim

Čestit Božić i blagoslovljenu

novu 2021. godinu

dekan KBF-a

prof. dr. sc. Mladen Parlov


Pin It