4. Kvalitetno obrazovanje
Österreichisches Religionspädagogisches Forum

32 Austrijski forum za religioznu pedagogiju (2/2024) objavio je Poziv za predaju radova na temu "Kritičko mišljenje. Interdisciplinarano i didaktičko istraživanje nove paradigme".  Suočavajući se s brojnim suvremenim izazovima (teorije zavjere, lažne vijesti, umjetna inteligencija), pojam kritičkog mišljenja postaje sve važniji za školsko i sveučilišno obrazovanje. Najvažniji zadatak je osposobiti učenike za samostalno i kritičko mišljenje. Pojam kritičkog mišljenja, koji ima polazište u filozofiji i dalje je razvijan u obrazovnoj znanosti, nadilazi kolokvijalni izraz "biti kritičan". 

Za detaljnije informacije o časopisu posjetite stranicu: https://oerf-journal.eu/ ili https://unipub.uni-graz.at/oerf Sljedeće izdanje izlazi u jesen 2024.

Najavu svojih radova možete do 2. veljače 2024. poslati na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. Ukoliko rad bude bio prihvaćen možete ga samostalno učitati na mrežnoj stranici: http://oerf-journal.eu/ (preporučeno je koristiti preglednik MS Edge). U slučaju nejasnoća, svoja pitanja možete uputiti na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Pin It