Poslanje Crkve u vremenu globalnog javnog zdravstva

Njemački Institut za sveopću Crkvu i njeno poslanje u svijetu (Institute for Global Church and Mission) organizira međunarodni simpozij na temu "Poslanje Crkve u vremenu globalnog javnog zdravstva" koji će se održati online od 30. ožujka do 1. travnja 2022. Želja organizatora je povezati stručnjake iz različitih područja istraživanja i djelovanja, kako bi se naglasili izazovi koje pred nas stavlja javno zdravstvo na lokalnoj i globalnoj razini, a sve s ciljem promišljanja mogućeg djelovanja Crkve u ovim okolnostima.

  • Popis govornika na simpoziju
  • Poziv mladim znanstvenicim/istraživačima za predaju radova za predkonferenciju koja će se održati u sklopu simpozija. Ako ste kao mladi znanstvenik uključeni u istraživanja na bioetičkom području unutar svoje zemlje vezano za etička pitanja u globalnom ili javnom zdravstvu, kao i djelovanju Crkve iz perspektive globalnog zdravstva, imate mogućnost prikazati rezultate svog istraživanja i sudjelovati u konstruktivnoj raspravi s gostim i stručnjacima iz područja etike, te javnog i globalnog zdravlja. Naziv rada, sažetak do 250 riječi (predmet istraživanja, metodologija i rezultati istraživanja), ime autora i afilijaciju potrebno je poslati dr. Branki Gabrić najkasnije do 31. siječnja 2022. na email Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. (isključivo u .docx ili .pdf formatu).
  • Online registracija za sudjelovanje

Obuhvaćena područja istraživanja i djelovanja: javno zdravstvo, globalno zdravstvo, bioetika, filozofija, moralna teologija, pastoralna teologija i misiologija.

Simpozij će se održati na engleskom jeziku uz simultani prijevod na španjolski jezik.

Više informacija o simpoziju možete pročitati na: https://www.mission-global-health-2022.com 

 

Pin It