Od 27. do 29. siječnja 2023. održan TCI vikend

U organizaciji Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Splitu održan je TCI vikend, od 27. do 29. siječnja 2023. u duhovnom centru „Karmel sv. Ilije“ na Buškom jezeru u Bosni i Hercegovini, pod vodstvom Melanie Mutter, M.A., licencirane supervizorice i instruktorice TCI-a. Seminar je planiran u okviru naprednog treninga za izobrazbu u TCI-u tzv. „peer“ grupe koja je završila temeljnu izobrazbu u TCI-u u kolovozu 2021. godine.

Desetak članova navedene „peer“ grupe koja se sastoji od sveučilišnih nastavnika s KBF-a, vjeroučitelja i jedne zdravstvene djelatnice, tijekom deset radnih jedinica promišljalo je o radnim i grupnim procesima te samostalno planiralo i izvelo nekoliko izabranih tema prema konceptu TCI-a. Sadržaji koji su obrađivani vezani su uz obitelj, Crkvu, školu i ekologiju, odnosno utjecaj GLOBE-a na zajednice u kojima živimo i djelujemo. Ovim seminarom dovršen je vrlo intenzivan rad „peer“ grupe čiji su članovi tijekom protekle dvije godine samostalno planirali i održali  20 radnih jedinica po 90 minuta bez vanjskog voditelja te 20 radnih jedinica po 90 minuta uz supervizijsko vodstvo Melanie Mutter.

Do kraja 2023. godine planirana su još tri TCI seminara koja se preporučuju za usavršavanje osobnih, profesionalnih i socijalnih kompetencija. Prvi na temu kriznih situacija održat će se 28. travnja do 2. svibnja 2023. u duhovnom centru „Karmel sv. Ilije“ na Buškom jezeru. Drugi seminar planiran je od 14. do 18. lipnja 2023. na KBF-u u Splitu, na temu „'Moje vrijeme i ja smo jedno' (Ruth C. Cohn). Kako mi TCI može pomoći u vođenju sebe i drugih?“. Kroz niz predavanja i radionica  prema TCI modelu, radit će se na usavršavanju kompetencija vezanih uz sposobnosti osobnog i uzajamnog vođenja. Treći u nizu je TCI seminar na temu „Obrambeni mehanizmi“, održat će se od 26. do 30. kolovoza 2023. također na KBF-u u Splitu. Naglasak u ovom seminaru bit će na prepoznavanju i ophođenju s osobnim i tuđim obrambenim mehanizmima, upoznavanje njihove svrhe i koristi te pogubnosti njihovog neprimjerenog aktiviranja.  

Tekst: Sabina Marunčić 

FOTOGALERIJA: fra Ante Vučković

Pin It