Ivan Šakić (1934.-2024.)

Dana  25. siječnja 2024., okrijepljen svetim sakramentima, blago u Gospodinu preminuo je Ivan Šakić, otac naše djelatnice Mirjane s. Petre Šakić.
Sprovodna misa i obred bit će u subotu, 27. siječnja 2024., u 14 sati na mjesnomu groblju sv. Ilije u Studencima. Ispraćaj s Lovrinca bit će u 12.00 sati.
Našoj s.Petri i cijeloj obitelji Šakić izražavamo iskrenu sućut i ljudsku blizinu.
Uprava i djelatnici fakulteta

Preminuo Ivan Dukić

Dana 14. listopada 2023. iznenada je preminuo Ivan Dukić, brat našeg djelatnika don Josipa Dukića.
Sprovodna misa i obred ukopa bit će u ponedjeljak 16. listopada 2023. u 16 sati na mjesnom groblju u Košutama.
Našem don Josipu i cijeloj obitelji Dukić izražavamo iskrenu sućut i ljudsku blizinu.
Uprava i djelatnici fakulteta

mons. dr. Božo Bulat

Rođen je 1940. godine u Bisku, gdje je i zaređen za svećenika 1964. U Nadbiskupiji je služio kao odgojitelj, ravnatelj i nastavnik u Sjemeništu, Gimnaziji, Bogosloviji i KBF-u te u drugim službama i vijećima Nadbiskupije.

Sprovodna misa i obred ukopa bit će u četvrtak, 25. svibnja u 16.00 sati u Bisku.

Dobri Otac kojemu je odano služio neka mu bude milosrdan i vječna nagrada.

U molitvi i zahvalnom sjećanju: Nadbiskupi, svećenici i vjernici Splitsko-makarske nadbiskupije. Počivao u miru Božjem.

Obavještavam sve nastavnike, studente i osoblje Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Splitu da će se u četvrtak 12. siječnja 2023. slaviti misa zadušnica te održati komemoracija u spomen preminulog doc. dr. sc. fra Željka Tolića i fra Marijana Matu Mandaca.

Program:

  • 12:00 sati — misa zadušnica (Kapela Centralnog bogoslovnog sjemeništa)
  • 12:45 sati — komemoracija (Velika dvorana KBF-a)

Izv. prof. dr. sc. Šimun Bilokapić, dekan KBF-a

fra Mate Marijan Mandac

U četvrtak 5. siječnja 2023. u 84. godini života, 68. redovništva i 59. svećeništva, preminuo je fra Mate Marijan Mandac. Sprovod će biti održan u ponedjeljak 9. siječnja na groblju Lovrinac u Splitu s početkom u 13:45. Misa zadušnica bit će slavljena odmah nakon sprovoda u crkvi sv. Ante na Poljudu. Obitelji i prijateljima izražavamo iskrenu sućut, a Gospodin kome je vjerno služio neka mu bude vječna nagrada.

Preminuo Doc. dr. sc. Željko Tolić

U subotu, 24. prosinca 2022. u 60. godini života  preminuo je doc dr. sc. Željko Tolić. Sprovodni obredi održat će se na groblju Gospe od Anđela, nakon sv. mise u crkvi Svetog Frane u Imotskom u srijedu 28. prosinca 2022. godine u 13 sati.

Spomen čin sjećanja na izv. prof. dr. sc. Marija Volarevića

U srijedu 30. studenoga na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu održana je prigodna komemoracija za preminuloga člana ove akademske zajednice izv. prof. dr. sc. Marija Volarevića. Naime, don Marijo je preminuo u splitskom KBC-u u četvrtak 24. studenoga u 47. godini života i 20. godini svećeništva, a na KBF-u Sveučilišta u Splitu obnašao je službu pročelnika Katedre moralnog bogoslovlje i predavao je kolegije iz moralnog bogoslovlja i socijalnog nauka Crkve.

Izv. prof. dr. sc. don Marijo Volarević

Obavještavam sve nastavnike, studente i osoblje Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Splitu da će se u srijedu 30. studenog 2022. slaviti misa zadušnica te održati komemoracija u spomen preminulog izv. prof. dr.sc. don Marija Volarevića.

Program:

  • 12:00 sati — misa zadušnica (Kapela Centralnog bogoslovnog sjemeništa)
  • 12:45 sati — komemoracija (Velika dvorana KBF-a)

Izv. prof. dr. sc. Šimun Bilokapić, dekan KBF-a