Drugo predavanje u sklopu ciklusa SEA-EU webinara Blue Talks koje Sveučilište u Splitu organizira u okviru SEA-EU alijanse održat će se 12. studenog 2020. u 13:00 sati.

Predavač:

Dr. sc. Margherita Cappeletto, projektni menadžer BlueMed koordinacije i podrške djelovanja Nacionalnog istraživačkog vijeća, Italija

Margherita Cappelletto tehnološki je stručnjak na Odjelu za znanost Zemljinog sustava i okolišne tehnologije Nacionalnog istraživačkog vijeća u Italiji, s iskustvom u astronomiji, astrofizici i znanstvenim komunikacijama. Radi na povezivanju znanosti i politika, uključujući programe i projekte razvoja u suradnju s nacionalnim, europskim i internacionalnim organizacijama. Od 2016. projektni je menadžer i BlueMed koordinacije i podrške djelovanja, projekta osnovanog od EU komisije radi podrške BlueMedu, međudržavnoj istraživačkoj i inovacijskoj inicijativi za poslove i razvoj u segementu mediteranskog područja, kojoj je pridruženo 16 zemalja.

O webinaru:

Tema: Iskustvo u implementacijskom planu Blue Mediterraneana

Predavanje se odnosi na inicijativu BlueMeda, na prepoznavanje složenosti upravljanja mediteranskim bazenom, međuostalim izloženom i okolišnim prijetnjama, okviru suradnje za razvoj održive plave ekonomije. Naglasak je na glavnom istraživanju i inovativnim prioritetima za rast i poslove vezanih uz more, s naglaskom na suradnički proces koji vodi njihovom prepoznavanju i implementaciji.

Registracija na webinar je na ovoj poveznici.

Inicijativa BlueMed želi unaprijediti zajedničku viziju za zdraviji, produktivniji, poznatiji i bolje vrjednovani mediteranski bazen, promičući društveno blagostanje i napredak za sadašnje i buduće naraštaje, te za poticanje ekonomskog rasta i poslova.

Cilj Blue Talksa („plavih razgoovra“) u kontekstu SEA-EU alijanse je uspostava međunarodnog, plurietničkog, višejezičnog i interdisciplinarnog Europskog sveučilišta. Europska sveučilišta su transnacionalne alijanse i sveučilišta budućnosti, čiji je smisao promicanje europskih vrijednosti i identiteta te razvoj nove kompetetivnosti europskog visokog obrazovanja.

More je glavna poveznica SEA-EU alijanse. SEA-EU želi ohrabriti izvrsnost u istraživanju radi sjecanja boljeg znanja, razumijevanja i menadžmenta pomorskog okoliša. Pomoći će u izgradnji  ljudskih resursa i vještina potrebnih za sektor mora i pomorstva, ponudit će alate i tehnike kojima će se mjeriti i anticipirati utjecaji koji se tiču oceana, izgradit će okvire učinikovitijeg upravljenje oceanom, te će osnažiti društva i zajednice u postizanju održivog razvoja mora i oceana.

| Ana Peroš, Međunarodna suradnja |

Pin It