EFA
Europski Forum Alpbach (EFA) dodjeljuje pune stipendije za sudjelovanje na međunarodnoj konferenciji koja će se održati u Alpbachu u Austriji od 17. do 30. kolovoza 2024.
 
Četiri su glavne teme konferencije:
  • ekonomska suverenost Europe,
  • sigurnost Europe u multipolarnom svijetu,
  • jačanje demokracije i
  • borba protiv klimatskih promjena i očuvanje okoliša;
  • uz naglasak na tehnologiju i inovacije te snažnu kulturno-umjetničku komponentu programa.
Europski Forum Alpbach je platforma osnovana 1945. godine i okuplja angažirane mlade ljude i vodeće stručnjake iz poslovnog svijeta, politike i međunarodnih odnosa, akademske i znanstvene zajednice te civilnog društva iz cijelog svijeta s ciljem razvoja ideja za osnaživanje i demokratski razvoj Europe.
 
EFA Fondacija ove godine dodjeljuje oko 350 stipendija za mlade iz cijelog svijetaNatječaj za stipendije otvoren je od 5. do 28. ožujka, a prijaviti se mogu mladi u dobi od 18 do 30 godina, bez obzira na akademsku disciplinu. Akademsko obrazovanje preduvjet je za prijavu.
 
Puna stipendija pokriva troškove sudjelovanja u svim dijelovima programa, smještaja (14 noćenja s doručkom), lokalnog prijevoza (autobus, žičara), posjeta lokalnim turističkim atrakcijama i dnevni džeparac u iznosu od 20 eura. Ukupna vrijednost stipendije je 2.000 eura. Stipendija ne pokriva troškove prijevoza.
 
Za više informacija o Europskom Forumu Alpbach i natječaju za stipendije slobodno se obratite udruzi Klub Alpbach Hrvatska ili mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Pin It