Angelicum

Fakultet društvenih znanosti pri Papinskom Sveučilištu Angelicum u Rimu, u sklopu CREATE CST (Catholic Social Teaching, Central and Eastern Europe) inicijative, raspisao je Natječaj za stipendije CREATE TX 2023.

Rok za prijavu je 15. rujna 2022. i predviđeno je 6 stipendija za studente iz Srednje i Istočne Europe

CREATE TX je program koji traje jedan semestar (od siječnja do lipnaj 2023.) i namjernjen je studentima koji žele produbiti svoje znanje o društvenom nauku Crkve. | Više informacija |

 

 

 
Paris Lodron Universität Salzburg

Sveučilište u Salzburgu otvorilo je Natječaj za radno mjesto na Odsjeku za praktičnu teologiju za radno mjesto stručnog (honorarnog) znanstvenog suradnika/cu u istraživanju i nastavi (ref. GZ A 0052/1-2022).

Prema Zakonu o sveučilištima i zaposlenicima te članku 26 kolektivnog ugovora Sveučilišta sa zaposlenicima za grupu poslova B1 minimalna mjesečna naknada iznosi 2.294,00 € bruto (isplaćuje se 14 puta godišnje) uz moguće povećanje na temelju prethodnog radnog iskustva prema istom kolektivnom ugovoru.


Europski Forum Alpbach

Europski Forum Alpbach (web) je platforma pokrenuta 1945. godine koja okuplja angažirane mlade ljude iz cijelog svijeta i vodeće stručnjake iz poslovnog svijeta, politike i međunarodnih odnosa, akademske i znanstvene zajednice i civilnog društva iz cijele Europe i svijeta s ciljem razvoja ideja za osnaživanje i demokratski razvoj Europe. 

Natječaj za stipendije traje do srijede, 13. travnja, a prijaviti se mogu svi mladi u dobi od 18 do 30 godina, bez obzira na akademsku disciplinu, a potiču se prijave kandidata koji su društveno angažirani i razmišljaju o društvu na holistički način.

Sveučilište u Beču

Doktorski studij teologije i religijskih istraživanja u Beču (VDTR) koji zajednički organiziraju Teološka evangelička škola, Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Beču i Istraživački centar "Religija i transformacija u suvremenom društvu" raspisao je Natječaj za 4 mjesta sveučilišnog/e asistenta/ice (preddoktorski studij).

Rok za prijavu je 16 siječnja 2022.

Universität Bern

Na institutu za emprijiska istraživanja religija Institut für Empirische Religionsforschung (IER) otvoren je natječaj za doktorate u okviru projekta "Kako se religioznost mijenja? - Religijska dinamika u ogledalu višedimenzionalnog modela religioznosti". Predviđeno vijeme trajanja projekta financiranog od strane Švicarske zaklade za znanost je 45 mjeseci. 

Rok za prijavu kandidata je 20. siječnja 2022. Glavna područja odgovornosti uključuju projektni rad i završetak doktorata iz područja, kao i sudjelovanje u katedri (bez obveze nastave):

| Ana Peroš, služba za poslijediplomske studije | 

Sveučilište Ben-Gurion u Negevu

Sveučilište Ben-Gurion u Negevu poziva studente doktorskih studija da se prijave za doktorsku stipendiju “sendvič” modela.

Program za izvrsne studente doktorskih studija diljem svijeta pruža mogućnost dolaska i provođenja istraživanja na Sveučilištu Ben-Gurion u trajanju od 4 do 12 mjeseci.

Puni iznos stipendije iznosi maksimalno 80 000 šekela (~154 000 kuna) za troškove pune godine (odnosno proporcionalno ako je trošak manji ili vrijeme ostajanja kraće).

Veleposlanstvo Japana je u ime japanskog Ministarstva obrazovanja, kulture, sporta, znanosti i tehnologije (MEXT) raspisalo natječaj za dodjelu stipendija za dvogodišnji istraživački studij u Japanu, uz mogućnost daljnjeg upisa magisterija i/ili doktorata. Natječaj je otvoren do 7. lipnja, a sve informacije o postupku prijave, testiranjima i općim uvjetima stipendiranja mogu se pronaći na stranicama veleposlanstva (https://www.hr.emb-japan.go.jp/hr/stipendije.html).
Informativno online predavanje o natječaju održat će se u drugoj polovici svibnja, a točan datum, vrijeme i naziv platforme bit će objavljen na službenim i FB stranicama veleposlanstva.

| Ana Peroš, Ured za međunarodnu suradnju | 

U četvrtak, 25. ožujka 2021. u 12 sati održava se Zoom prezentacija stipendija francuske vlade. Stipendije su namijenjene za diplomske i poslijediplomske studije kao i za znanstvena istraživanja, a znanje francuskog jezika je prednost, ali nije uvijet za dobivanje stipendije. Pristupni podaci za prezentaciju su:

| Ured za međunarodnu suradnju |