Sveučilište Ben-Gurion u Negevu

Sveučilište Ben-Gurion u Negevu poziva studente doktorskih studija da se prijave za doktorsku stipendiju “sendvič” modela.

Program za izvrsne studente doktorskih studija diljem svijeta pruža mogućnost dolaska i provođenja istraživanja na Sveučilištu Ben-Gurion u trajanju od 4 do 12 mjeseci.

Puni iznos stipendije iznosi maksimalno 80 000 šekela (~154 000 kuna) za troškove pune godine (odnosno proporcionalno ako je trošak manji ili vrijeme ostajanja kraće).

Veleposlanstvo Japana je u ime japanskog Ministarstva obrazovanja, kulture, sporta, znanosti i tehnologije (MEXT) raspisalo natječaj za dodjelu stipendija za dvogodišnji istraživački studij u Japanu, uz mogućnost daljnjeg upisa magisterija i/ili doktorata. Natječaj je otvoren do 7. lipnja, a sve informacije o postupku prijave, testiranjima i općim uvjetima stipendiranja mogu se pronaći na stranicama veleposlanstva (https://www.hr.emb-japan.go.jp/hr/stipendije.html).
Informativno online predavanje o natječaju održat će se u drugoj polovici svibnja, a točan datum, vrijeme i naziv platforme bit će objavljen na službenim i FB stranicama veleposlanstva.

| Ana Peroš, Ured za međunarodnu suradnju | 

Poštovani studenti i nastavnici KBF-a,

Na mrežnim stranicama "Study in Israel" možete pronaći informacije o svim ustanovama visokog obrazovanja u Izraelu, kao i informacije za studente kako upisati mnogobrojne programe koje te ustanove omogućuju.

Osim studentske razmjene, “Study in Israel” izvor je informacija koji daje uvid u detaljni popis ustanova koje su i više nego voljne surađivati, dijeliti iskustva i najbolje prakse i učiti. Međuinstitucionalna suradnja je ipak ključna za daljnji razvoj obrazovanja i pružanje boljih obrazovnih sustava mlađim generacijama.

| Prof.dr.sc. Mladen Parlov, dekan |  

U četvrtak, 25. ožujka 2021. u 12 sati održava se Zoom prezentacija stipendija francuske vlade. Stipendije su namijenjene za diplomske i poslijediplomske studije kao i za znanstvena istraživanja, a znanje francuskog jezika je prednost, ali nije uvijet za dobivanje stipendije. Pristupni podaci za prezentaciju su:

| Ured za međunarodnu suradnju |