images/2021-22/Erasmus_dolazna_2021_Nemec_intro.jpg

U okviru Erasmus+ programa dolazne mobilnosti nastavnog osoblja, od 12.-14. listopada 2021., Katolički bogoslovni fakultet ugostio je prof. dr. sc. Rastislava Nemeca s Teološkog fakulteta isusovačkog Sveučilišta Trnava, u Bratislavi, Slovačka.  Na Erasmus+ mobilnost prof. dr. sc. Nemec  je došao na poticaj lic. theol. Višnje Milanović Radić, koja je u 2019. boravila na Erasmus+ stručnome osposobljavanju u Bratislavi, te je dogovoren dolazak profesora na KBF, na kolegiju dr. sc. Ivana Tadića, red. prof. u miru, koji je već 2017. s istoga Fakulteta ugostio prof. dr. sc. Miroslava Karabu, a temeljem čega je sklopljen bilateralni ugovor između dvaju fakulteta. Zbog COVID situacije dolazak prof. Nemeca bio je odgođen te su ga na Katedri filozofije ugostili dr. sc. Gina Šparada i lic. phil. Franjo Frankopan Velić. 

Prof. Nemec održao je 4 sata predavanja na Katedri Filozofije. Na kolegiju "Metodologija znanstvenoga rada", čiji je nositelj prof. dr. sc. Ante Vučković, a izvodi ga dr. sc. Šparada, prof. Nemec je održao dva sata predavanja na temu “Digital era - new kind of reading (non-linear vs. linear reading)”, studentima 1. g. Preddiplomskog TKS-a i Integriranog FTS-a.

Druga dva sata predavanja na temu “Ethics and virtue - the question of friendship in the Nicomachean Ethics and in the present”, održao je u sklopu kolegija "Etika", kod lic. phil. Velića, koji izvodi navedeni kolegij čiji je nositelj prof. dr. sc. Josip Mužić. 

Drugi dio mobilnosti, stručno osposobljavanje, proveden je u suradnji Ureda za međunarodnu suradnju, nastavnika dr. sc. Šparade i lic. phil. Velića, te doktorandice lic. theol. V. Milanović Radić. S prof. Nemecom izmijenjena su iskustva na temu studijskih programa i programa cjeloživotnih obrazovanja, postupka reakreditacije, istraživačkih područja nastavnika te istraživačkih centara fakulteta, s naglaskom na doktorske studije. Istaknuta je daljnja mogućnost i otvorenost za razmjenu nastavnika, adminstrativnog osoblja i studenata s nadom da će je ova održana mobilnost nastavnika dodatno potaknuti.

FOTOGALERIJA

Pin It