U sklopu projekta Europskog sveučilišta mora (SEA-EU), čija je provedba započela na splitskom Sveučilištu u listopadu prošle godine, predviđen je niz aktivnosti virtualne mobilnosti, a sve u svrhu povećanja broja studenata te akademskog i neakademskog osoblja koji sudjeluju u programima razmjene. 

U pilot fazi provedbe virtualne aktivnosti, planira se početak provedbe projekta virtualne mobilnosti kroz metodu bilateralnih učionica. 

 

Ova aktivnost podrazumijeva umrežavanje dvaju nastavnika iz sličnih područja na području nastave. Na taj način, nakon što ih SEA-EU ured umreži sukladno prijavljenim kolegijima, jedan drugome pripremaju gostujuće predavanje te sudjeluju u regularnoj nastavi preko video poveznice. Na taj način se nastavnici međusobno povezuju, jačaju te studentima pružaju međunarodno iskustvo studiranja kao poticaj povećanja kvalitete uvjeta studiranja.

U prvoj fazi pozivaju se svi nastavnici koji su voljni sudjelovati u pilot projektu da prijave svoj kolegij koji se izvodi u sljedećoj akademskoj godini. Osim regularnog kolegija, nastavnici mogu prijaviti i cijeli kraći program (vidi prijavni obrazac). Ciljane skupine sudionika su preddiplomska razina studenata kao i polaznici programa cjeloživotnog učenja.

Za sva dodatna pitanja obratiti se u Ured za međunarodnu suradnju Fakulteta na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ivani Jadrić, tehničkom voditelju SEA-EU projekta, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., tel. 021 558 212.

Pin It