Vikend koji je iza nas bio je za 8 studentica i jednog našeg profesora jedan od onih vikenda za pamćenje.

Naime od 28.- 29.listopada, održao se 9. planinarski Križni put (PKP), jedan od projekata studenskog katoličkog centra (Skac_St) u čiji su rad uključeni i studenti našeg fakulteta.

Planinarski križni put organizira se dva puta godišnje, na proljeće i u jesen, i budući da je ovo već deveti u nizu odveo nas je malo dalje u susjedstvo, Park prirode Blidinje u Bosni i Hercegovini.

PKP je križni put mladih koji ima kulturni, socijalni i duhovni karakter. Na samom početku samo posjetili grob Dive Grabovčeve, polazna točka nam je bila Masna Luka u kojoj nas je pozdravio i uputio nam par riječi fra Petar Krasić. Odatle smo krenuli preko brda do Rakitnog, gdje smo imali sv. misu i klanjanje. Drugi dan smo se od Rakitnog uputili do Kongore, gdje smo također lijepo dočekani i zaključili 40km puta sv. misom, pjesmom i plesom.

Posebnost PKP-a je što svaki ima određeno geslo i himnu. Ovaj put je to bila pjesma „Krovovi“ Božje Pobjede i ''Tebi sad prepuštam sve od sada Ti vodi me.''. Na poseban način se kroz postaje razmatralo o poslanju mladih u svakodnevnom životu, ono na što su pozvani, te kako koristiti vrijeme koje nam je dano. Također s nama su bila i tri svećenika tijekom puta te su mladi imali prilike za ispovijed i duhovni razgovor. Dojmovi, prijateljstva te milosti koje smo od Boga primili na nama će ostaviti traga do idućeg PKP-a koji je planiran u korizmi te ovim putem pozivamo i druge studente našeg fakulteta da nam se priključe na 10. jubilarnom planinarskom putu mladih.

| Lucija Brešković, studentica III. god. FTS-a | 2.11.2017 |

Pin It