Duhovna obnova studenata laika KBF-a u Splitu održana je u četvrtak, 11. travnja u samostanskoj crkvi Uzvišenja Sv. Križa  u Živogošću. Voditelj je bio župnik fra Miro Bustruc, predvoditelj brojnih duhovnih vježbi, duhovnih obnova i različitih susreta.
Na početku susreta nazočne studente i voditelja pozdravio je duhovni asistent studenata laika mr.don Jenko Bulić koji je naglasio milosni trenutak i povlašteno vrijeme upravo u crkvi Sv. Križa pred sam početak Velikog Tjedna i 7 dana prije početka Svetog Vazmenog Trodnevlja. Ova duhovna obnova je predvorje i ljestve prema tajni Kristovog križa, ali i radosti uskrsnuća. Mladi ljudi su najbolji i najsnažniji nositelji i pronositelji novosti, radosti i trajne mladosti Krista Uskrsloga, naglasio je.


Zatim je uslijedilo razmatranje u kojem je voditelj istaknuo važnost osobne komunikacije s Bogom koje vodi prema osobnom rastu u vjeri i osobnom iskustvu Boga koje je znak da je Krist živ i prisutan u svakome od nas. Znanje i spoznaja bez osobnog iskustva Boga mogu odvesti i u ateizam i ljutnju na Boga. U životu je važno na tom putu ne praviti se važan, jet već jesmo Bogu važni o čemu nam svjedoče dani pred nama. Bjezati u sjenu drugoga nema koristi, pozvani smo biti u Kristovoj sjeni koja je zapravo svjetlo, a ne tama. Sebe se ne vrednuje u usporedbi s drugim, jer drugi se uspoređuju opet s nekim drugim. Mjera riječi, djela i ljubavi je jedino Krist i nitko drugi. Voditelj je progovorio i kroz osobno iskustvo trazenja Boga u vlastitoj obitelji, posebno svojih roditelja.
Nakon razmatranja uslijedilo je pokornicko bogosluzje, Sv. Ispovijed i euharistijsko slavlje u kojem se posebno molilo za opravak i dobro zdravlje imenovanog nadbiskupa i nuncija u Obali Bjelokosti mons. Antu Jozića.
Nakon duhovnog dijela studenti su nastavili susret uz druženje i okrijepu.

| Mr.don Jenko Bulić, duhovni asistent studenata laika KBF-a u Splitu | 12.4.2019 |

FOTOGALERIJA

Pin It