Hrvatsko filozofsko društvo

Hrvatsko filozofsko društvo, Hrvatsko bioetičko društvo i Grad Mali Lošinj organiziraju dvadeset i prve po redu Lošinjske dane bioetike, koji će se održati od 14. do 17. V. 2023. u Malom Lošinju (http://www.visitlosinj.hr/hr/), u hotelu Aurora. Suorganizator Lošinjskih dana bioetike je Znanstveni centar izvrsnosti za integrativnu bioetiku. Središnje mjesto u okviru Lošinjskih dana bioetike svake godine zauzima međunarodni simpozij o stalnoj temi »Integrativna bioetika i nova epoha«, a osim simpozija održavaju se okrugli stolovi o aktualnim bioetičkim pitanjima, studentske bioetičke radionice te prigodna kulturna i umjetnička događanja.

Dvadeset i prvi Lošinjski dani bioetike uključuju:

  • međunarodni simpozij »Integrativna bioetika i nova epoha« (15.–16. V. 2023.),
  • studentsku bioetičku radionicu »Bioetika, okoliš i ne-ljudska živa bića« (14.–17. V. 2023.),
  • okrugli stol o aktualnoj temi (17. V. 2023.),
  • popratna događanja (predstavljanje recentnih bioetičkih publikacija, tribina, koncert itd.)

Prijava

Ako želite aktivno sudjelovati u radu simpozija »Integrativna bioetika i nova epoha« u okviru 21. Lošinjskih dana bioetike, molimo Vas da nam najkasnije do 15. IV. 2023. dostavite ispunjen obrazac za prijavu sudjelovanja s točnim naslovom referata, te kratkim sažetkom (do 900 znakova) na hrvatskom i engleskom ili njemačkom jeziku (ispunjen obrazac za prijavu i sažetak poslati na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.).

Pristigle prijave bit će razmotrene, a sudionici obaviješteni o prihvaćanju izlaganja nedugo nakon isteka roka za prijavu. Konačnu verziju programa simpozija poslat ćemo sudionicima prije skupa, a programska publikacija 21. Lošinjskih dana bioetike, koja će sadržavati program i sažetke referata, bit će na raspolaganju prilikom otvaranja skupa. Radni jezici simpozija su hrvatski, engleski i njemački.

 

Pin It