Održan drugi dio ESK

U razdoblju od 13.-15.  siječnja 2023. održan je drugi dio cjeloživotnog obrazovanja Emocionalno - socijalnih kompetencija (ESK). Obrazovanje se izvodi u organizaciji Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Splitu.  Program pohađa oko 25 polaznika iz Hrvatske i BiH, gdje je i održan drugi dio susreta –  u Kući Djeteta Isusa u Livnu.

Sudionici su na drugom dijelu cjeloživotnog obrazovanja obrađivali i stjecali kompetencije nedirektivnih komunikacijskih intervenata: nestrukturirana pozornost; sposobnost verbalnog poticaja (preoblikovanje, emocionalna verbalizacija, pojašnjavanje, sažimanje/sumiranje), te kompetencije u procesu predlaganja: kompetencije polu-direktivnog jezičnog poticaja (pitanja, sučeljavanje, interpretacija, davanje informacija). Sudionici su stjecali kompetencije prepoznavanja neučinkovitih odgovora u komunikaciji, te razlučivanja emocija uzrokovanih vanjskim podražajima. Vježbali su neverbalno usklađivanje sa sugovornikom, likovno izražavanje unutarnjih stanja potaknutih glazbom, kao i prepoznavanje utjecaja drugih sudionika u vlastitim tjelesno-likovnim odrazima.

Tijekom nedjeljnog dijela programa, sudionici su sudjelovali i na svetoj misi u Franjevačkom samostanu na Gorici, a u popodnevnim satima nastavili su učenje i druženje uz razgledavanje prirodnih ljepota grada Livna.

Suvoditeljica na programu bila je Ivana Zelić, ind. dizajner.  

Na kraju programa, temeljem čl. 115. st. 4. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, svim sudionicima bit će izdana potvrda o stručnom usavršavanju od strane Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Splitu.

Voditeljica programa: Gina Šparada

FOTOGALERIJA

Pin It