sa svojih 10 sveučilišta, 17 veleučilišta, 20 visokih škola i oko 165 tisuća studenata - Hrvatska je također dio Europskoga obrazovnog prostora. Što još nudi Hrvatska kao visokoškolska destinacija, pogledajte u video spotu Zašto studirati u Hrvatskoj? dok englesku inačicu spota možete pogledati na poveznici.

Više informacija o samom sustavu visokog obrazovanja, vrstama visokih učilišta, studijskih programa, mogućnostima nastavka školovanja, važnosti akreditacije, potpori studentskom standardu kroz stipendije te korisnim mrežnim izvorima dostupno je u video spotu pod nazivom #tibiraš.

Promotivni video spotovi dio su kampanje FAKSIranjekoju je Agencija za znanost i visoko obrazovanje pokrenula tijekom 2018. godine s ciljem povećanja vidljivosti i informiranja budućih studenata i njihovih roditelja, ali i šire javnosti, o prijelazu iz srednjoškolskog u sustav visokog obrazovanja, vrstama visokih učilišta i studijskih programa te važnosti akreditacije i izbora kvalitetnih studijskih programa.

Naime, istraživanja koja je provela Agencija pokazala su kako su mladi u Hrvatskoj nedovoljno informirani o prijelazu iz srednjoškolskog u visokoobrazovni sustav. Važne informacije povezane s tim uglavnom prikupljaju iz neformalnih izvora – primjerice od roditelja, prijatelja i iz medija. Isto tako,  slabo su informirani o sustavu visokog obrazovanja općenito, osobito o bolonjskim razinama, razlikama između sveučilišnih i stručnih studija itd.

Sve četiri video spota unutar kampanje FAKSIranje, za Agenciju za znanost i visoko obrazovanje, izradila je Televizija Student s Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

| Izv. prof. dr. sc. Alojzije Čondić, dekan | Zašto studirati u Hrvatskoj | #tibiraš | FAKSiranje | 2.7.2019 |

Pin It