Mediteranski teološki susreti

Riječka nadbiskupija ovoga ljeta, od 16. do 22. srpnja., po drugi put organizira program za studente treće, četvrte i pete godine te poslijediplomskog studija teologije pod nazivom Mediteranski teološki susreti. Tema ovogodišnjeg programa je „Crkva ili sekta: između otvorenosti i ekskluzivnosti”. U suvremenom svijetu, koji konstantno raste u svojoj pluralnosti i kompleksnosti, Crkva se nalazi pred izborom ostati otvorena i tražiti puteve susreta i dijaloga sa svijetom ili se zatvoriti čuvajući svoju posebnost i čvrstoću. Na ovoljetnim Mediteranskim teološkim susretima želimo promišljati o smjeru koje naše zajednice biraju i mogućnostima kako danas postati i ostati relevantnima, konstruktivnima i djelatnima u svijetu.

Mjesto održavanja i smještaj: Dom pastoralnih susreta, Šetalište M. Tita 124, 51415 Lovran, Svim studentima osiguran je besplatan smještaj i hrana.

Registracije studenata primamo do 20. lipnja 2023. godine putem obrasca na poveznici https://bit.ly/3WZeUsF. U obzir će se uzimati samo studentice, studenti i bogoslovi 3., 4. i 5. godine te apsolventi teologije, kao i studenti poslijediplomskog studija iz teologije. Predavanja i radionice su na engleskom jeziku. Ukupno se prima 40 studenata. Selekcija će se vršiti prema ocjenama i prema motivacijskom pismu.

Izv. prof. dr. sc. Šimun Biolokapić, dekan