Docat Centar Split

Objavljen je Poziv za sudjelovanje u znanstvenoj konferenciji i predlaganje tema/izlaganja

Docat Centar Split u suradnji s Papinskim sveučilištem sv. Tome Akvinskog -Angelicum- u Rimu organizira jednodnevnu znanstvenu konferenciju „O socijalnom nauku Crkve“ koja će se održati u Splitu 10. prosinca 2022. godine. Kao što i sam naslov konferencije govori, tema će biti socijalni nauk Crkve u kontekstu suvremenih društvenih izazova. Ovim putem pozivamo sve zainteresirane (studente, studente poslijediplomskih studija, profesore i intelektualce) da slanjem naslova i sažetaka iskažu svoju volju za sudjelovanjem na Konferenciji 7:3. Broj sudionika koji će održati izlaganje je ograničen te će stručna komisija izabrati one za koje smatra da su relevantni i da predstavljaju važan doprinos populariziranju socijalnog nauka Crkve u hrvatskom društvu.

Svi zainteresirani se mogu prijaviti do 1. prosinca 2022. godine na način da pošalju naslov svojeg izlaganja i kratki sažetak (do 250 riječi) na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Organizatori se obvezuju pokriti putne (i po potrebi, troškove smještaja) svim sudionicima. Još jednom napominjemo da je broj sudionika ograničen. Organizatori ne postavljaju nikakve uvjete ili smjernice kada su u pitanju teme izlaganja sudionika, ali one nužno moraju biti izravno povezane i na neki način usmjerene prema socijalnom nauku Ckrve, socijalnim enckilikama i drugim dokumentima Crkve. Kao jedan od rezultata konferencije planirana je objava zbornika radova koji će biti znanstveno kategoriziran. Konferencija će također biti uživo prenošena na društvenim mrežama.

Bruno Petrušić, predsjednik Docat Centra Split