EUROGRADUATE istraživanje 2022
Istraživanje EUROGRADUATE je istraživanje u odabranim zemljama Europske unije koje je Europska komisija pokrenula 2018. godine s ciljem stvaranja pretpostavki za praćenje razvoja karijera osoba s diplomom visokog obrazovanja diljem Europe.

Tko može sudjelovati?

Sve osobe koje su stekle diplomu u akademskim godinama 2016./2017. i 2020./2021. ciljana su skupina za istraživanje EUROGRADUATE Survey 2022. Tako će se moći donositi zaključci o ranom uključivanju u profesionalnu karijeru i o profesionalnom razvoju godinu dana nakon diplome i pet godina nakon diplome.

Kako sudjelovati?

Osobe koje su ciljana skupina za istraživanje EUROGRADUATE Survey 2022 primit će personalizirani poziv za popunjavanje ankete. Ako pripadate u ciljanu skupinu, a niste primili poziv, anketu možete popuniti tako da pošaljete email na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. s elektroničke adrese na koju želite dobiti poziv na pristup anketi. Svi pozivi su personalizirani i omogućuju sudionicima da prekinu popunjavanje ankete i vrate se na ono mjesto u anketi gdje su stali.

Zašto sudjelovati?

Vaše iskustvo na tržištu rada s diplomom visokog obrazovanja jedinstveno je i izvor iznimno vrijednih informacija koje mogu unaprijediti živote i karijere budućih generacija. Ono daje informacije o kvaliteti visokog obrazovanja, stanju na tržištu rada i mobilnosti radne snage u EU. Time će prvi put biti moguće pratiti migracije u EU-u i odrediti kolike su mogućnosti razvoja pojedinih djelatnosti na osnovi raspoloživosti visokoobrazovanih stručnjaka.

Čemu služe rezultati?

Rezultati istraživanja EUROGRADUATE koristit će se višestruko, primjerice za unapređenje kvalitete studijskih programa, bolje profesionalno usmjeravanje budućih studenata, usklađivanje postojećih potreba i potražnji za vještinama na tržištu rada, bolje planiranje potreba za radnom snagom i upisnih kvota na visokim učilištima, razvoj kvalitetnijih politika usmjerenih na razvoj visokog obrazovanja.
učilištima, razvoj kvalitetnijih politika usmjerenih na razvoj visokog obrazovanja.
pratiti migracije u EU-u i odrediti kolike su mogućnosti razvoja pojedinih djelatnosti na osnovi raspoloživosti visokoobrazovanih stručnjaka.
anketi. Svi pozivi su personalizirani i omogućuju sudionicima da prekinu popunjavanje ankete i vrate se na ono mjesto u anketi gdje su stali.