Predavanja i panel diskusije u okviru dana karijera i nastavnih baza 2021.: ''Karijere kroz izazove i prilagodbu'' održat će se u online formatu putem Zoom platforme od 18. - 21. svibnja.

PROGRAM

18.05.2021. u 12.15 h (60 min)

Panel: EU PROJEKTI KAO PRILIKA U KARIJERI

Gosti: UNIST - Dora Vitez, CEDRA – Ranko Milić, RERA - Mate Paštar, ECHR - Marko Mimica

Gosti panela su predstavnici organizacija koje se bave pripremom i provedbom EU projekata koji iza sebe imaju zanimljive osobne karijerne putove i preokrete. Na panelu studenti mogu očekivati odgovore na različita pitanja poput: Što mogu očekivati od takvog radnog mjesta? Koje su formalno obrazovanje, osobine i vještine potrebne za uspjeh u ovom području? Koje su mogućnosti i preporuke vezane za praksu za vrijeme studija?

 

19.05.2021. u 11 h (60 min)

Predavanje: INSPIRED CHAMELEON

Predavač: Joe Bašić (CEO&Founder MPG SouthEast Europe/Ultra Europe)

U svijetu biznisa, koji je podložan stalnim promjenama, svakoga ste dana suočeni s novim izazovima. Da biste prevladali i preživjeli prepreke, morate biti pripremljeni i dobro informirani, naučite što je potrebno da biste uspjeli i postali INSPIRIRANI KAMELEON.

 

19.05.2021. u 12 h (60 min)

Predavanje: PR: očekivanja vs.realnost

Predavačica: Laura Visković (Promoplan)

Kako izgleda radno mjesto u PR-u? Najčešća očekivanja vs.realnost. Koje su osobine, vještine i formalno obrazovanje potrebni za uspjeh u području PR-a? Koje od tih vještina, i na koji način, se mogu počet razvijati (već) za vrijeme studiranja? Primjeri iz prakse.

 

20.05.2021. u 11 h (60 min)

Predavanje: KAKO BIRAMO SVOJE KOLEGE? SAZNAJTE KAKO IZGLEDA POSTUPAK ZAPOŠLJAVANJA U INFOBIPU

Predavačice: : Tomislava Saša I Petra Maroš (Infobip)

Studenti će tijekom predavanja imati jedinstvenu priliku saznati iz prve ruke od strane Talent Acquisition tima iz Infobipa, kako izgleda postupak zapošljavanja kandidata u globalnoj, modernoj i velikoj kompaniji kao što je Infobip.

 

20.05.2021. u 12 h (60 min)

Predavanje: ZA KULISA RAZGOVORA ZA POSAO: ŠTO JE BITNO POSLODAVCIMA?

Predavač: Slobodan Jović (Selectio.hr)

  • Predstavljanje profesionalnog regrutera
  • Kako postati proaktivan kandidat - Gost predavanja je proaktivni student i kandidat koji je ostavio super dojam još na Linkedinu , bez sudjelovanja na natječaju za posao
  • Kako se ponašati na razgovoru za posao
  • Što poslodavci traže od kandidata?
  • Što posloprimci traže od poslodavaca?
  • Pesimizam, „Sve je preko veze“ i „Nitko me neće“

 

21.05.2021. u 11 h (60 min)

Radionica: USUSRET ISPITNIM ROKOVIMA: KAKO SE USPJEŠNO NOSITI SA STRESOM?

Voditeljica radionice: izv. prof. dr. sc. Andrea Bubić (FFST)

Razdoblje ispitnih rokova za mnoge je studente jako izazovno i stresno. S obzirom na važnost ove teme, u ovom ćemo izlaganju pričati o uzrocima i posljedicama, kao i načinima uspješnog nošenja sa stresom koji se javlja tijekom svakodnevnog studiranja i izlaska na ispitne rokove.

Cilj organizacije dana karijera na UNIST-u je potaknuti studente da počnu razvijati karijeru i stjecati iskustva za vrijeme studentskih dana kako bi se nakon diplome izborili za svoje mjesto na tržištu rada. Ovakav pristup je postao nužan s obzirom na izazovna vremena u kojima se nalazimo.

 

Za sudjelovanje na predavanju/radionici potrebno se prijaviti putem obrasca na linku: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdaynBy55xe_-8e9Q8dFODeFmYxo7Te7TAvhX5BKM0zDrHJyw/viewform