Sveučilište u Brestu, Francuska (Université de Bretagne Occidentale) otvorilo je natječaj za studente za dvije volonterske pozicije koje će se realizirati kroz sljedeću akademsku godinu u okviru Europske snage solidarnosti (program Erasmus +).

 

Volontiranje u Sveučilišnoj službi za sport

Glavne aktivnosti: poticanje Erasmus i drugih stranih studenata za uključivanje u organizirane sportske aktivnosti Sveučilišta, organizacija sveučilišnih sportskih događaja i turnira, asistencija nastavnicima u nastavi sporta, organizacija sportskih radionica i dr.

Profil volontera: student koji se bavi sportom, poznavanje engleskog jezika nužno, francuskog jezika prednost.

Razdoblje volontiranja: 6. rujna 2021. - 31. svibnja 2022.

Volonter će biti u prilici i razviti osobni projekt povezan sa sportom i inkluzijom, blagostanjem, sportom i zdravljem.

 

Volontiranje u Sveučilišnoj službi za studije i studentski život
Glavne aktivnosti: informiranje i pomoć u integraciji Erasmus i drugih stranih studenata u život Sveučilišta, suradnja sa SEA-EU uredom na projektima i događanjima povezanim s interkulturalnosti, kreiranje sadržaja za društvene mreže i dr.

Profil volontera: društvena, kreativna osoba, zainteresirana za rad na projektima i organizaciju događaja. Poznavanje engleskog jezika nužno, francuskog jezika prednost.

Razdoblje volontiranja: listopad 2021. - svibanj 2022.

 

Uvjeti za obje pozicije: do 35 radnih sati tjedno, pokriveni putni troškovi, osiguranje i lokalni prijevoz, besplatno stanovanje u studentskom domu, besplatni tečaj francuskog jezika (4 sata tjedno), mjesečna volonterska naknada u iznosu od 400 €.

Objava na UNIST-u: https://www.unist.hr/novosti/prijave-za-volontiranje-pri-sveucilistu-u-brestu-universite-de-bretagne-occidentale-ubo

Prijave do 25. svibnja 2021. putem obrasca: https://sondage.univ-brest.fr/limesurvey/index.php/787372?lang=en