Veleposlanstvo Francuske Republike u Republici Hrvatskoj, u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Agencijom za mobilnost i programe Europske unije, raspisalo je dva natječaja: 

1) Natječaj za dodjelu jezičnih stipendija Vlade Francuske Republike u 2021. godini

2) Natječaj za dodjelu stipendija Vlade Francuske Republike u akademskoj godini 2021./2022. za studij i stručno usavršavanje 

1) Natječaj za dodjelu jezičnih stipendija Vlade Francuske Republike u 2021. godini

Jednomjesečne jezične stipendije za usavršavanje francuskoga jezika su namijenjene redovitim i izvanrednim studentima hrvatskih visokih učilišta, upisanima na diplomske studije ili integrirane sveučilišne studije (na 4. ili višu godinu integriranoga sveučilišnog studija) svih studijskih programa.  Vrijeme i mjesto realizacije stipendije: Nica, Francuska, 19. 7. – 13. 8. 2021. godine Rok za podnošenje prijava je 15. travnja 2021. godine.

Više informacija na Linku  

2) Natječaj za dodjelu stipendija Vlade Francuske Republike u akademskoj godini 2021./2022. za studij i stručno usavršavanje

a) Stipendije u trajanju od devet (9) mjeseci za diplomski i poslijediplomski studij svih znanstvenih disciplina. Stipendije se moraju iskoristiti u akademskoj godini 2021./2022. Osim u iznimnim slučajevima, stipendije se počinju provoditi u listopadu 2020. Kandidati koji su prethodno bili dobitnici ove stipendije nemaju pravo ponovne prijave za istu vrstu stipendije.

b) Stipendije za diplomsko i poslijediplomsko stručno usavršavanje u trajanju od jednog (1) mjeseca Stipendije su namijenjene mladim stručnjacima i studentima hrvatskih visokih učilišta, upisanima na diplomske studije ili integrirane sveučilišne studije (na 4. ili višu godinu integriranoga sveučilišnog studija) te poslijediplomske studije svih znanstvenih disciplina. Stipendije se moraju provesti do kraja 2021. godine. Rok za podnošenje prijava je 15. travnja 2021. godine.

Više informacija na Linku  

| Doris Žuro, Centar za karijere |