U organizaciji Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Splitu i udruge „Teofil”, koju čine alumniji tog istog fakulteta, održana je tromjesečna radionica za grupu studenata. Studenti su aktivno pratili proces izrade nekoliko epizoda televizijske emisije „O tempora!”, koja se emitira na Laudato TV-u, te su i sami sudjelovali u kreiranju sadržaja emisije. Radi se o emisiji katoličkog predznaka koja se bavi suvremenim društvenim i vjerskim fenomenima.

Projekt je vodio Stanko Stojić, bivši student KBF-a, sada vjeroučitelj i urednik emisije „O tempora!” Susreti su održavani jednom tjedno, ponekad na lokacijama fakulteta, a ponekad izvan njega. Korišten je televizijski studio Laudato TV-a, koji se nalazi na samom fakultetu, informatička učionica, nekoliko drugih prostorija na fakultetu te razne vanjske lokacije. Od snimateljske opreme korištene su kamere i mikrofoni snimatelja i montažera Jakova Matića, te druga oprema s Laudato televizije.

Studenti su upoznati s osnovama stvaranja jedne televizijske emisije, s radom na scenariju, novinarskom pristupu temi i njenoj obradi, te snimanju i montaži. U jednoj epizodi emisije se studenti pojavljuju i kao komentatori, pojavljuju se ispred kamere (link možete naći ovdje: https://www.youtube.com/watch?v=cY8VrW18fbo)

Nakon tri mjeseca redovitih susreta i zajedničkog rada na izradi emisije cilj je postignut – studentima je približen konkretan rad na kreiranju televizijskog sadržaja. Studenti koji su sudjelovali su: Danijela Jurčević, Davor Kojić, Antonia Križan, Petra Seretinek, Ante Šimić i Mladen Škare.

Suvremeno vrijeme traži od studenata razne vještine, a prije svega sposobnost komunikacije vjerske poruke društvu te kritički osvrt na svijet oko nas. Ovakvi projekti žele doprinijeti tome.

FOTOGALERIJA

KBFST-2022-otempora-_IMG-20210629-WA0014.jpg KBFST-2022-otempora-_IMG-20211002-WA0006.jpg KBFST-2022-otempora-_IMG-20211006-WA0006.jpg

KBFST-2022-otempora-_Screenshot_20211118-094213_YouTube.jpg