European University of the Seas

 

U uredu SEA-EU trenutno je u procesu organizacija treninga / kolegija za studente pod nazivom "Research excellence". Cilj kolegija je da se studenti SEA-EU alijanse educiraju za pitanja metodologije i etike istraživanja. Svaki od modula u okviru kolegija nosit će po 0,5 ECTS bodova.

 

 

Kolegij će se sastojati od 6 modula, s temama:

• Module 1: Planning research in the context of existing knowledge
• Module 2: Data collection, interpretation, and presentation
• Module 3: Responsible science
• Module 4: Technology transfer
• Module 5: Writing a research article
• Module 6: Publishing a research article

 

Kako se mogu nastavnici uključiti?

Nastavnici se mogu prijaviti da sudjeluju na sljedeće načine:

  • da ponude temu za mentoriranje studenata s drugih pet SEA-EU sveučilišta, formular Call for researchers dostupan na: UNIST, rok za prijavu: 15. 12. 2021.

Za svaki modul predviđeno je 2 sata predavanja koje je potrebno unaprijed snimiti i postaviti na on-line platformu. Predavanja trebaju biti na engleskom jeziku ili s titlovima na engleskom jeziku. Uz navedeno, nastavnici će biti dostupni studentima za 1 sat konzultacija mjesečno od siječnja do svibnja 2022.

Za sve dodatne informacije dostupna je kolegica Mija Majić iz SEA-EU ureda (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.).

 

Kako se studenti mogu uključiti? 

Sljedeće ljeto nekoliko studenata će moći sudjelovati u summer reserach praksi za studente preddiplomskih studija te u praksi na temu pisanja diplomskih radova uz mentoriranje stranog mentora u jednoj od zemalja alijanse, za studente diplomskih studija. Studenti koji budu sudjelovali u slušanju gore navedenih modula imat će prednost u odabiru za sudjelovanje u summer reserach praksi.

Iskaz interesa studenti prijavljuju putem Google obrasca: