Sveučilište u Splitu u sklopu SEA-EU projekta organizira nekoliko događaja: kratak tečaj francuskog jezika za zaposlenike Sveučilišta u Splitu, Co-Creation Workshop - radionicu inovativanosti, dizajna i kreativnosti te SEA-EU Blue Talks – webinare na temu plave bioekonomije, mora, plavih karijera, turizma i sl.

  1. Kratki tečaj francuskog jezika i kulture organizira se za zainteresirane zaposlenike Sveučilišta u Splitu. Tečaj će biti organiziran u obliku serije online predavanja tijekom kojih će polaznici usvojiti osnove francuskog jezika i kulture. Za sudjelovanje na online tečaju nije potrebno nikakvo predznanje. Tečaj će započeti 5. studenog 2020. i sudjelovanje na njemu je potpuno besplatno. Predavanja će biti organizirana putem platforme za video konferencije ZOOM. Prijave su otvorene do 3. studenog 2020. g. Prijaviti se može putem ove poveznice

Nakon poslane prijave, na e-mail adresu primaju se upute za pristup ZOOM virtualnoj učionici. Broj mjesta je ograničen. Predavač je Charlotte Nicollet, izvorna govornica francuskog jezika.

  1. Co-Creation Workshop održat će se 27.listopada 2020. godine od 11-15h. Još samo danas je moguća prijava. Radionica nudi priliku sveučilištima da se međusobno upoznaju i razvijaju po pitanju inovativnosti, dizajna i kreativnosti. Na radionici će se moći učiti od Sveučilišta u Brestu, SEA-EU partnera, koje će podijeliti svoje primjere dobre prakse i predstaviti UBO Open Factory kroz koji se zajedničkim stvaranjem razvija kreativnost i otvara prostor za inovacije.

Za sudjelovanje je potrebno izvršiti prijavu na sljedeću poveznicu. U prilogu je detaljan program radionice.

  1. SEA-EU Blue Talks Webinar je serija webinara koja okuplja eminentna imena europskih stručnjaka i znanstvenika, koji će govoriti iz vlastitih dugogodišnjih iskustava u području plave bioekonomije, mora, plavih karijera, turizma i sl. Sljedeći webinar održat će se12. studenog 2020. u 13:00h. Predavač je dr. Margherita Cappeletto koja će održati predavanje na temu "Blue Mediterranean Implementation Plan". Za sudjelovanje je također potrebno registrirati se na sljedeću poveznicu.  

| Ana Peroš, Ured za međunarodnu suradnju |