Sveučilište u Splitu i ove godine organizira Festival znanosti koji će se održati  od 8. do 13. travnja. Ovogodišnjem Festivalu znanosti središnja tema je „Boje“, a u bogatom programu,  kao i uvijek, nalazi se više od 100 aktivnosti za sve uzraste, od vrtićke djece, učenika osnovnih i srednjih škola do opće populacije, na više od 30 lokacija diljem Splita.

Svečano otvaranje Festivala održat će se u ponedjeljak 8. travnja, s početkom u 11 sati na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje , a posjetitelje očekuju brojne aktivnosti koje će pripremiti Centar izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije, Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije, Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Graditeljsko-geodetska tehnička škola, Hrvatski hidrografski institut, ICT županija, Institut za jadranske kulture i melioraciju krša, Kemijsko-tehnološki fakultet, Kineziološki fakultet, Medicinski fakultet, Mediteranski institut za istraživanje života, Prirodoslovno-matematički fakultet, Sveučilišni odjel za forenzične znanosti, Sveučilišni odjel za stručne studije, Sveučilišni odjel za studije mora, Sveučilišni odjel zdravstvenih studija, Udruga Code Club PMF Split, Udruga Tvornica znanosti, Udruga Zubolina, Umjetnička akademija te Zajednica tehničke kulture grada Splita.

Uz angažman profesora i nastavnika sastavnica Sveučilišta u Splitu, u program ovogodišnjeg Festivala znanosti uključili su se brojni gradski muzeji, instituti, kazališta, osnovne i srednje škole kao i udruge nudeći raznovrstan program tijekom Festivala. U programu se nalaze brojne radionice, predavanja, prezentacije pokusa, tribine, znanstveni kafići i izložbe.

Sve aktivnosti Festivala znanosti su za građane su besplatne.

Kroz Festival znanosti promoviraju se znanstveni principi i znanstveni način mišljenja. Posebna ciljana skupina Festivala znanosti uvijek su djeca, jer kroz promociju znanosti cilj je zaintrigirati ih, potaknuti  na proučavanje okoline i svijeta, kao i nadahnuti neke od njih da se požele baviti znanošću. 
Detaljan program splitskog Festivala znanosti pogledajte u dokumentu u prilogu obavijesti.

| Izv.prof.dr.sc. Alojzije Čondić, dekan | Program | 3.4.2019. |