Spomen čin sjećanja na izv. prof. dr. sc. Marija Volarevića

U srijedu 30. studenoga na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu održana je prigodna komemoracija za preminuloga člana ove akademske zajednice izv. prof. dr. sc. Marija Volarevića. Naime, don Marijo je preminuo u splitskom KBC-u u četvrtak 24. studenoga u 47. godini života i 20. godini svećeništva, a na KBF-u Sveučilišta u Splitu obnašao je službu pročelnika Katedre moralnog bogoslovlje i predavao je kolegije iz moralnog bogoslovlja i socijalnog nauka Crkve.

Svetu misu zadušnicu u kapeli Centralnog bogoslovnog sjemeništa predvodio je prof. dr. sc. don Marko Trogrlić, opunomoćeni ovlaštenik mons. Dražena Kutleše, velikog kancelara KBF-a. Propovijedao je prof. dr. sc. don Ivan Bodrožić, prodekan za znanost, koji je u propovijedi istaknuo da možemo na trostruk način imati život: u Bogu, u samima sebi po Božjem daru, te u drugima ako im prenosimo obilje istine i ljubavi koje nam povjerava Bog. U tim duhu je istaknuo da i pokojni don Marijo živi u Gospodinu, te ima život u sebi jer je naviještao Kristovu riječ i istini, a jednako tako živi i u onima kojima je naviještao riječ života i koje je hranio Kruhom nebeskim.

Nekom svete mise uslijedio je kratki komemorativni akademski čin u koji je uveo zbor bogoslova pjevanjem Gospine pjesme Salve regina. Prigodno slove o životu i akademskoj djelatnosti don Marija kao profesora Katoličkog bogoslovnog fakulteta iznio je izv. prof. dr. sc. Fra Šimun Bilokapić, dekan fakulteta ali i don Marijev suradnik na Katedri moralnog bogoslovlja. Osim što je ocrtao don Marijeve osobine i opisao njegov znanstveni profil, fra Šimun je istaknuo da nam don Marijo progovara i svojom smrću pozivajući na veće zajedništvo i međusobnu ljubav. U ime studenata riječi zahvale don Mariju uputio je i fra Marko Plejić koji je naglasio da je don Mario bio nepristran i iskren profesor koji je poticao studente na odgovoran rad i dosljedno bavljenje teologijom u vlastitom odgoju i izobrazbi. Ovaj komemorativni čin je završio Gosponom pjesmom Kraljice neba, koja je ujedno i molitva za don Marija da uđe u puninu radosti života vječnoga zajedno s Presvetom Djevicom i svima svetima. 

 Prof. dr. sc. Ivan Bodrožić, prodekan za znanost

FOTOGALERIJA

Pin It