Na inicijativu studenata uz pomoć Studentskog lista teologije, Studentskog zbora KBF-a i udruge bivših studenata teologije-Teofil, u utorak, 23. svibnja 2017. u velikoj dvorani Katoličkog bogoslovnog fakulteta održan je okrugli stol na kojem se raspravljalo o mogućnostima zapošljavanja studenata po završetku studijskih programa. Kao gosti sudjelovali su dekan KBF-a prof. Anđelko Domazet, predstojnik katehetskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije don Josip Periš, ispred nakladničke kuće VERBUM Petar Balta, kao predstavnica Hrvatskog Zavoda za Zapošljavanje Jela Gogić, te ispred agencije ICHTIS Nataša Bulić. Moderatorica programa bila je predsjednica udruge Teofil Ružica Đonlić.

 

   Svi prisutni gosti na početku svog izlaganja istaknuli su kako ih veseli iskorak samih studenata da organiziraju okrugli stol, koji su na taj način pokazali kako razmišljaju o svom mjestu u društvu i Crkvi. Dekan je na samom početku istaknuo kako je uloga KBF-a bila i ostala obrazovati i osposobljavati mlade kršćanske intelektualce da budu aktivni dionici društva, oni koji ga oplemenjuju i mjenjaju na bolje. Na pitanje o uvođenju dvopredmetnih studijskih programa, te upisnim kvotama tj. njihovoj usuglasnosti sa potrebama tržišta rada, dekan je iznio osobno mišljenje kako je otvoren za mogućnost uvođenja dvopredmetnog studija, uz podsjetnik da je u tom slučaju jednako važna i otvorenost potencijalnih suradnika. Što se upisnih kvota tiče, mišljenja je da bi možda od trenutnih 30+2 za filozofsko-teološki, te 20+2 za teološko-katehetski studij, bilo dobro kvote smanjiti za -5 studenata na svakom smjeru.

   Jela Gogić podsjetila je upravu KBF-a kao i same studente, da postoji niz mogućnosti koje im HZZ-o nudi po pitanju samozapošljavanja. Spomenuvši primjer Nadbiskupijske klasične gimnazije u Splitu, koja je od 2011. sklopila 12 ugovora koristeći mjere aktivne politike zapošljavanja mladih, potaknula je upravu fakulteta da u skladu s mogućnostima svakako razmotri tu opciju. U društvu u kojem mislimo da već sve postoji, da je sve ponuđeno i viđeno, vidi naše mjesto. Da prepoznamo trenutak, blagodati vremena i tehnologije, te na svoj način odgovorimo izazovu društva kao što je nezaposlenost.

   Don Josip Periš kao predstojnik katehetskog ureda iznio je podatke i svoj stav o stanju zaposlenih vjeroučitelja, ne tumačeći ih tako crno kako se studenti znaju često obesrabriti. Nije krio da je nužno strpljenje i trajna spremnost da se u svakom trenutku odgovori na poslanje u potrebnu školu. Još uvijek nema prirodne selekcije po pitanju odlazaka u mirovinu, i svaka mirovina ne znači novo radno mjesto, čemu je uzrok loša demografija i sve manji broj djece, a time i razrednih odjeljenja. Uz diplomu jednako je važan i kanonski mandat kojeg za rad dodjeljuje peteročlano povjerenstvo. Redovito završen fakultet, aktivnost u župnoj zajednici, želja i stavljanje na raspolaganje neki su od kriterija za dodjelu mandata.

   Kao potencijalni poslodavci predstavili su nam se nakladnička kuća VERBUM, te agencija ICHTIS, specijalizirana za hodočasnička putovanja. Nataša Bulić ključnim je nazvala onaj trenutak kada se student pronađe u određenom području, i kada se unutar njega krene razvijati. Polivalentnost, intelektualna otvorenost i širina zahtjev su današnjeg vremena, pa je istaknula kako mjesto teologa primjerice može biti u socijalnoj ili palijativnoj skrbi. Turizam je svakako jedna živa opcija gdje su teolozi i katehete sa svojim znanjem iz poručja crkvene povijesti, uz ostalu bogatu memoriju Crkve itekako kompetentni za rad. S navedenim se složio i predstavnik VERBUMA, nakladničke kuće usmjerene na kršćansku literaturu, dodavši kako su im itekako potrebni kadrovi obrazovani na teološkom studiju. Poznavanje jezika studenta može dovesti od mjesta čitatelja do komentatora i prevoditelja mnogih neprevedenih djela. Obzirom da se posao najbolje uči na radnom mjestu, naveo je primjere nekih Europskih zemalja koje u sličnim nakladničkim odjelima imaju ljetne škole, programe za volontere, gdje je polaznicima omogućeno da aktivno sudjeluju i uče se prirodi takvoga posla. Izrazivši želju da se takve stvari pokrenu i kod nas, ohrabrio je studente da im se po završetku studija svakako obrate. Najavljen je proces preseljenja ureda što sa sobom može donijeti nova zaposlenja, a tu su mladi kršćanski intelektualci itekako konkurentni.

   Nazočnima se obratio i prodekan za nastavu prof. Domagoj Runje ukratko najavivši uvođenje novog izbornog kolegija u nadolazečoj akademskoj godini, za koji se ideja rodila iz suradnje KBF-a i ICHTIS agencije, gdje će ograničeni broj uspješnijih studenata imati mogućnost profiliranja i na području turizma. Pred kraj studenti su gostima uputili nekoliko pitanja, zahvalili što su ih prije svega došli podržati u inicijativi da sami propituju svoje mogućnosti i naklonjenosti institucija za svoju profesionalnu budućnost. I jedni i drugi svjesni da su vremena u kojima posao čeka čovjeka s diplomom ostala iza nas, složeno zaključujemo kako zajedno moramo stvarati nove prilike u neprilikama. Koji god posao sutra radili, pozvani smo u njemu biti sol. Možda ugostitelj, možda njegovatelj, kuhar ili poduzetnik ne istjerava iz tebe teologa!          

                                                                                                                                                  Matea Strižić

Pin It
   Vijesti