U okviru proslave 60. obljetnice osnutka, Večernji list organizira okrugli stol i tribinu "Budućnost u Hrvatskoj" koji će se održati u ponedjeljak, 13. svibnja, s početkom u 10 sati u Multimedijalnoj dvorani Sveučilišne knjižnice u Splitu, R. Boškovića 31.

Aktivnosti u Splitu dio su velike nacionalne akcije "Hrvatska pamet Hrvatskoj" koju organiziraju Večernji list i Poslovni dnevnik, a čiji je krajnji cilj zadržavanje mladih obrazovanih ljudi u Hrvatskoj. Uz natječaj studentskih razvojnih projekata, akcija obuhvaća okrugle stolove i tribine koji će se provesti u suradnji sa šest hrvatskih sveučilišta te putujuću izložbu u povodu proslave 60. rođendana Večernjeg lista.


Akcija se nakon gostovanja u Osijeku, Koprivnici, Rijeci i Zadru nastavlja u Splitu gdje će se u suradnji sa Sveučilištem u Splitu održati okrugli stol, tribina i otvorenje izložbe "Zajedno smo 60 godina". Manifestaciju će pozdravnim govorima otvoriti član Uprave Večernjeg lista Renato Ivanuš i rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Dragan Ljutić, nakon čega će kustosica Iva Körbler službeno otvoriti izložbu Večernjeg lista "Zajedno smo 60 godina" koja će biti postavljena u Sveučilišnoj galeriji "Vasko Lipovac". Riječ je o putujućoj izložbi koja kroz zanimljiv i interaktivan sadržaj prikazuje bogatu povijest Večernjeg lista, a za posjetitelje će biti  otvorena do 17. svibnja.

Uslijedit će okrugli stol koji će okupiti predstavnike poslovne, akademske i političke javnosti od kojih ćete imati priliku čuti koje mjere provode kako bi potaknuli buduće naraštaje na ostanak i razvoj. Na kraju programa održat će se interaktivna tribina namijenjena u prvom redu studentima na kojoj će se predstaviti natječaj u pisanju projekata kojim Večernji list grupa nagrađuje izvrsnost hrvatskih studenata te ugostiti poduzetnici koji će s okupljenima podijeliti svoje uspješne poslovne poduhvate i projekte ostvarene u Hrvatskoj.

| s.Maneta Mijoč, tajnica fakulteta | Pozivnica | Program | 9.5.2019 |

Pin It